ESQUERRA UNIDA DEMANA UNA NOVA DEPURADORA PER A BORRIANA

Esquerra Unida hi ha participat en l’assemblea que l’associació ASNADE ha celebrat en la Confraria de pescadors del Port de Borriana on s’han tractat temes de gran interés com són les irregularitats que s’estan produint en el PAI Sant Gregori i la problemàtica de la depuradora de Borriana.

Respecte al tema de la depuradora, en una de les seues intervencions, el coordinador d’Esquerra Unida, Paco Salido, s’ha mostrat molt crític en el consistori, per la seua deixadesa en un tema tan important com és la depuració de les aigües residuals de Borriana i el grau de contaminació d’aigües, la contaminació de l’aire i les olors que desprén, així com la qualitat de la mar en la zona on està situada la mateixa depuradora.

Paco Salido ha declarat que la depuradora està obsoleta, que està en una ubicació molt perjudicial per al desenvolupament de la zona de la Serratella fins al port i que, donat que l’ajuntament ha optat per tirar endavant el PAI Sant Gregori, el fet més natural és que Borriana tinga una nova depuradora en una millor ubicació. «Si l’actual ja s’ha quedat obsoleta per a la població actual, quin rendiment podria donar per a 28.000 habitants més que preveuen visquen en Sant Gregori»

«Si el mateix ajuntament hi ha admés que van a fer reformes en l’actual depuradora, valorades en 3’ 5 milions d’euros, i sabent que una depuradora nova costa 6 milions, el que hauria de fer l’equip de govern és treballar per aconseguir els 2,5 milions restants dels fons de la Unió Europea. En Europa ara bufen vents favorables als projectes d’eliminació de residus, a aquells que afavorisquen la reducció dels elements contaminants del medi ambient, per tant, si són bons governants i saben treballar, fàcilment aconseguiran el finançament per a la nova depuradora» Ha continuat afirmant el coordinador d’EUPV Borriana.

A més a més Paco Salido ha fet una crida a tota l’oposició que ajude a fer que l’equip de govern entre en raó i accepte construir una nova depuradora «que siga d’utilitat per als pròxims cent anys, perquè d’ací a una dècada no estiga’m parlant de nou del mateix problema, que és el que passarà si es fa la reforma de la depuradora actual i no es construeix la nova. És temps de fer les coses d’una altra manera i no pensar en nosaltres només, sinó en quines infraestructures anem a deixar en herència als nostres fills»

Related Articles

Back to top button