EUPV remet una carta a l’ajuntament de Mutxamel sol·licitant que es mantinga l’avinguda ‘Enric Valor’

Per a Rosa Pérez Garijo, Coordinadora General d’EUPV, “canviar la denominació de l’Avinguda Enric Valor per l’Avinguda Espanya és un exercici de menyspreu i desconeixement a la llengua i la història valenciana, però la ignorància es cura amb cultura i estem convençudes que després de llegir un llibre del nostre escriptor recapacitaran.”

Després de conéixer-se la voluntat de l’Ajuntament de Mutxamel d’efectuar un canvi de denominació viària, substituint l’Avinguda Enric Valor per Avinguda d’Espanya, Esquerra Unida del País Valencià ha remés una carta a l’alcalde de la ciutat, Sebastian Cañadas Gallardo, i a tots els grups municipals que donen suport a aquesta decisió (PP, Cs i Vox), al costat d’un exemplar de la sèrie “Rondalles valencianes” del literat valencià Enric Valor i Vives,

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres, Rosa Pérez, “des d’Esquerra Unida creiem que és un greu error eliminar la referència a Enric Valor perquè ha sigut un dels principals artífexs de la normalització i estandardització de la llengua i la cultura popular valenciana”, per a Pérez “parlem d’una figura que traspassa la batalla política i que el conjunt de la societat valenciana reconeix i premia com a referent de la nostra llengua i història” i ha afegit “per això no entenem com el govern de Mutxamel vol eliminar l’avinguda que porta el nom d’aquesta inqüestionable figura, llevat que siga una decisió fruit de l’odi i la ignorància” “creiem que no estaríem parlant d’aquesta decisió si l’avinguda portara el nom d’un lingüista i escriptor en llengua castellana com Miguel de Cervantes o Pío Baroja”, ha dit.

La coordinadora d’esquerres ha manifestat que “enfront de les cartes amb amenaces de mort i bales carregades d’odi del feixisme, nosaltres enviem cartes carregades d’arguments i llibres plens de coneixements i cultura”, per a Pérez “la cultura és la millor manera de combatre l’odi i la ignorància” i ha finalitzat dient que “des d’EUPV esperem que amb aquest gest el govern de Mutxamel reconega figura i llegat d’Enric Valor i la seua importància en la nostra llengua, història i tradicions, i renuncie a l’actual proposta de substitució de la denominació de l’Avinguda que porta el seu nom.”

Related Articles

Back to top button