Xàtiva Unida vol un Centre de Salut al nucli antic i reitera en plenari el suport a la comunitat educativa del CEIP Teresa Coloma

El passat dissabte cap grup polític present al consistori va posar en dubte la necessitat d’un nou centre de salut a la ciutat.

L’expedient que l’equip de govern #PsoeCs portava a votació era la modificació del PGOU per al canvi d’ús de la parcel·la, que actualment ocupa el Teresa Coloma, d’ús assistencial a educatiu amb un temps d’exposició pública per a que la ciutadania puga presentar al·legacions i a l’espera dels informes positius tant de la Conselleria d’Educació com de Sanitat.

La presa per fer anuncis en campanya va fer que el Psoe anunciara, a cosa feta, la construcció del nou centre de salut Xàtiva II però la realitat és que la parcel·la escollida necessitava d’uns tràmits administratius que no es van ajustar a les necessitats que tenia Conselleria de Sanitat.

S’inicia l’expedient en març de 2019 i després de 24 mesos, la parcel·la continua sense estar a punt i ens diuen que el no estudiar altres alternatives és perquè no tenim temps?

Així, l’única opció que ha proposat Roger Cerdà ha sigut perjudicar a un col·legi emblemàtic per ser l’únic de l’etapa de 3 a 6 anys, actualment amb aula també de 2 a 3 anys. I que és el centre d’infantil adscrit al Col·legi públic de Primària Gozalbes Vera i per tant del que ve la seua matrícula. Des de Xàtiva Unida ja vam posar de manifest la no conformitat amb la decisió unilateral de l’alcalde. No escolta, ni a la resta d’opcions polítiques, ni a la comunitat educativa que li va llançar

el missatge de manera molt contundent.

En paraules del portaveu Miquel Lorente “ Estem a favor de la construcció d’un nou centre de salut, es més, pensem que és prioritari al nucli antic on es concentra la població major de 50 anys de la ciutat. És un equipament imprescindible a curt termini.”

Amorós explicava el sentit de la votació en aquest expedient “Ens posicionem en contrad’este expedient perquè votem a favor del Teresa Coloma, de l’educació pública i de qualitat ,votem a favor dels equipaments sanitaris al nucli antic i votem a favor del consens. I reiterem lanecessitatd’estudiar urgentmentlesalternatives

A Xàtiva Unida ens trobaran en el camí que vam encetar la legislatura passada ” Xàtiva Ciutat Educadora que dialoga i estableix acords entre tots els agents socials i polítics que hi participem, treballant per un entorn estable i aliè a lluites, enfrontaments estèrils i interessos partidistes.”

Related Articles

Back to top button