Preocupació per l’escassa ventilació de les biblioteques municipals

Obrir la porta cada 45 minuts és el protocol per a evitar contagis que el regidor de cultura defensa en les biblioteques municipals.

Mantindre les finestres obertes, procurar una ventilació creuada, posar mesuradors de CO2 i purificadors d’aire no entren en les mesures de prevenció a les biblioteques, perquè “no són obligatòries” afirma el regidor.

Guanyar Alcoi vol mostrar la seua preocupació per les escasses mesures de prevenció de les biblioteques d’Alcoi davant de la Covid-19 ara que el govern del PSOE ha manifestat la reobertura de les seues sales per a la lectura i l’estudi. En comissió informativa ha preguntat al regidor responsable, Raül Llopis, per què no hi ha mesuradors de CO2 i per què no s’obrin les finestres de les biblioteques que en tenen. I la resposta del regidor ha sigut la de sempre: fan el que els obliguen a fer. Per a Sandra Obiol, regidora de Guanyar Alcoi: “encara tenim sort que les coses funcionen per elles mateixes perquè no podem esperar una gestió eficient d’un govern que només fan el que els obliguen a fer altres instàncies. Potser el regidor no és un habitual de les biblioteques però pot preguntar i li diran que hi ha molt poca ventilació tot i que en algunes sales, si s’obriren les finestres hi hauria més renovació d’aire. Però no clar, això no es pot fer, que el regidor no ho té escrit en cap paper. Malauradament no són un lloc massa transitat (precisament per l’escassa política cultural del govern del PSOE) però és un símptoma del que estarà passant a llocs públics amb més afluència de persones i òbviament l’escàs control del PSOE en altres llocs com els bars i restaurants.”

Guanyar Alcoi reclama que el govern de Toni Francés treballe per a protegir a les veïnes i veïns d’Alcoi així com a les treballadores de l’Ajuntament. I que s’instal·len els mesuradors de CO2 que van afirmar que havia adquirit a aquelles dependències municipals en les que hi ha, o pot haver, molt trànsit de persones com les biblioteques però també el registre, serveis socials o C. “Fa mesos que ho demanem, mesos. No entenem per quina raó tarden tant. Es van gastar quasi 150 mil euros* per tramitació d’emergència (sense concurs) en unes càmeres per a mesurar la temperatura que després han afirmat que no saben com han funcionat. I açò: comprar uns mesuradors i obrir unes finestres, no són capaços de fer-ho. Alcoi no es mereix aquesta gestió”.

* Dades extretes de CIVIO: https://civio.es/quien-cobra-la-obra/2021/03/23/cuatro-empresas-se-llevaron-uno-de-cada-diez-euros-adjudicados-de-emergencia-en-2020/

Related Articles

Back to top button