Quin és el preu dels alcoians?

Fa temps que em volta pel cap si els alcoians estarem en venda. Si els nostres governants, ara els del PSOE però abans els del PP (malauradament massa pareguts a moltes coses) no ens estan oferint al millor postor. Si no serem una moneda d’intercanvi per aconseguir els seus propis interessos, individuals i de partit. És que no trobe cap altra resposta a la seua pràctica d’anunciar grans projectes que amb idèntica velocitat amb la que els anuncien es queden en el no-res.

Ara amb el campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant ens trobem al davant d’un exemple claríssim. S’anuncia a bombo i plateret un nou campus a la ciutat. Un campus que per a l’alcalde Antonio Francés ens convertiria en una ciutat universitària d’alt nivell, ens permetria “dinamitzar la ciutat des del punt de vista econòmic i d’innovació” i aportaria “valor, capacitat d’atracció i capitalitat”, que esta paraula els agrada molt.

Però a este anunci se li oferixen aules menudes, abarrotades, insuficients per al volum de l’estudiantat, a les que no poden accedir amb ascensor. Sense cap biblioteca o sala d’estudi i sense les facilitats que tenen la resta de campus. I ara, després d’anys de patir per fer una carrera en pitjors condicions que els seus companys al campus de Sant Vicent del Raspeig els anuncien que no la podran acabar a Alcoi. I segurament, donades les característiques del seu alumnat sobretot en disposició de temps per raons personals i laborals, ho tindran difícil per a acabar-la fora de la ciutat. És inconcebible que un govern que ha defensat la presència de la UA a la ciutat i s’ha vanagloriat de la seua bona gestió després no oferisca una suficient inversió, de diners i esforços, i deixe a les estudiants tirades, sense més resposta que un bus per a baixar a Alacant. I damunt excusant que serà només en moments puntuals els que han de baixar a Alacant quan la realitat és que entre assignatures obligatòries i optatives, reunions amb el professorat, reunions de treball de final de grau i exàmens han d’estar baixant durant tot el curs.

Per què ho fan? No saben més i és una mostra de la seua incompetència? O potser és que els alcoians ens hem convertit per a ells en una moneda de canvi per aconseguir interessos personals i partidistes? Que tindre el campus de la UA pot resultat beneficiós per a guanyar unes eleccions? Doncs bé, ho fem i en presumim i després ja veurem. Total, d’ací a que hi haja unes noves eleccions la gent no se’n recordarà, han de pensar.

I això ho vegem ara en la UA però ho hem vist amb moltíssims altres projectes: Rodes, la reconversió de la Colònia D’aviació, un centre d’interpretació al Molinar, el turisme com a revulsiu econòmic, grans beneficis per a la ciutadania amb la Smart City i així una i una altra promesa que una vegada anunciada s’esvaïx en l’aire o es posposa eternament perquè no respon a l’objectiu de millorar la vida col·lectiva, sinó la seua pròpia. Demanem que, si realment es creu en açò, l’Ajuntament faça els esforços necessaris perquè es puguen acabar estos estudis a Alcoi i este no siga el principi del fi del campus d’Alcoi de la UA amb tots els perjudicis que suposaria per a Alcoi.

Related Articles

Back to top button