Cinc accions locals per la igualtat

Aquest 8 de març des de Guanyar volem fugir de discursos grandiloqüents, ser concises i clares. És indubtable que necessitem igualtat de gènere. Sense igualtat –de gènere però també de classe social i origen- continuarem tenint violència, problemes de salut, pobresa, malestar. I això fa dècades que es sap. Però no s’assoleix perquè no s’actúa, tot és molt complicat ens diuen els nostres governants i fan allò més senzill: mantindre els privilegis als qui ja en tenen.

Per això hem volgut fer una cosa molt senzilla. Posar negre sobre blanc 5 accions que es poden fer ja a la nostra ciutat. Cinc accions, només cinc, que millorarien la vida de més del 50% de la població d’Alcoi, les dones. I així vosaltres que ens llegiu podreu valorar si tan complicat és canviar les condicions de vida de les alcoianes i alcoians o la cosa és que no es vol moure ni un dit per aconseguir-ho.

  1. Fer un ús no sexista del llenguatge en totes les comunicacions institucionals de l’Ajuntament d’Alcoi (externes i internes)

L’Ajuntament és de totes i tots, les dones hem d’estar presents en les seues comunicacions i s’ha de fer un ús d’un llenguatge no estereotipat. Importa molt el que diem però també com ho diem. L’Ajuntament d’Alcoi no pot menysprear a les dones.

  1. Incrementar les ajudes econòmiques a l’esport fet per dones.

A hores d’ara a Alcoi els esports realitzats majoritàriament per homes reben tres voltes més ajudes econòmiques locals que els de dones. Això no ajuda en absolut que les xiques, quan arriba l’adolescència desapareguin de la pràctica esportiva. Un fet que es repeteix any rere any i que suposa que tindran molts més problemes de salut quan arriben a la vellesa. A Alcoi només suposaria un petit canvi, variant lleugerament i proporcional aquestes ajudes per a implementar un pla d’inclusió de la dona a l’esport.

  1. Acabar amb la discriminació de les famílies monoparentals en els tributs locals.

Les famílies monoparentals (que són encapçalades sobretot per dones) són subjecte de descomptes als tributs significativament menors que les famílies nombroses. No només és una injustícia insuportable sinó que suposa tindre molt poca idea de com van les coses perquè la monoparentalitat és una de les principals causes de pobresa i això ho estan patint les dones però també els seus fills i filles.

  1. Localitzar i solucionar els punts negres de la ciutat per a les dones.

A la ciutat hi ha molts llocs especialment desagradables i insegurs per a les dones, perquè són foscos, perquè no hi ha visibilitat suficient, però no passa gent. Les dones no poden gaudir de la seua ciutat igual que els homes, i en tenen dret.

  1. Crear una ludoteca pública.

Les dones són les responsables majoritàries de la cura. Això fa que no puguen gaudir igual de la ciutat i de les seues activitats. No ho tenen igual de fàcil per anar al teatre o a una conferència… Sabem que no només són els xiquets i xiquetes els protagonistes de les necessitats de cura que cobreixen les dones, però és tan senzill començar per una ludoteca i que puguen accedir totes les famílies de la ciutat.

Cinc accions. Ben senzilles. Ben fonamentades amb dècades d’investigació en benestar i en igualtat de gènere. Cinc accions que es podrien fer demà mateix. Només cal voluntat per part dels i les nostres governants. O bé que la ciutadania els reclame que ja està bé de discursos i que es posen a treballar pel benestar de les veïnes i veïns d’Alcoi.

Pablo González i Sandra Obiol, Guanyar Alcoi

Related Articles

Back to top button