XÀTIVA UNIDA VOTARÀ A FAVOR DEL PLA D’OCUPACIÓ JUVENIL A L’ACCEPTAR-SE PART DE LES SEUES CONDICIONS

• La formació xativina va registrar un document de propostes abans del debat del pla a la comissió informativa sociocultural entre les que s’incloïa la creació d’una comissió de seguiment i avaluació del pla que s’afegirà al pla per a la seua votació en el plenari.


• Segons Hèctor Cuenca “A pesar de que el pla és poc específic i no està massa definit hem aconseguit que tan els partits polítics del consistori com les associacions representatives dels treballadors i treballadores, de les empreses i comerços i de la joventut puguen estar presents en l’avaluació del pla i puguen aportar idees per al seu desenvolupament.”

Xàtiva Unida ha anunciat que votarà a favor del Pla d’ocupació juvenil o “Pla Millenial” després de que en la comissió informativa sociocultural celebrada el passat dijous el PSOE acceptara part de les seues propostes respecte al pla.

En concret, la proposta que s’inclourà a instàncies de Xàtiva Unida en la votació definitiva del pla al plenari consisteix en la creació d’una comissió de seguiment de la qual formen part els partits polítics, les associacions d’empreses i comerços, els sindicats i el Consell de la Joventut. Segons Xàtiva Unida, consideraven imprescindible la creació d’aquesta comissió per a l’aplicació efectiva del pla, ja que aquest solament conté una breu descripció de la gran majoria de les accions que planteja, no pressuposta aquelles que s’han d’aplicar a partir de 2022 i deixa la porta oberta a modificar-lo al llarg de la seua aplicació.

Des de Xàtiva Unida manifesten que sense aquesta comissió els haguera resultat molt difícil votar a favor del pla. Segons el regidor de la formació Hèctor Cuenca “No estem contents del tot amb el contingut del pla, des de Xàtiva Unida l’hauríem enfocat d’una manera molt diferent, amb una perspectiva més àmplia que posara a Xàtiva en el centre del seu entorn i no com un element aïllat de la seua comarca. Tal i com se’ns va traslladar el pla, que és poc específic i no està massa definit, se’ns estava demanant un vot a cegues, ja que les principals accions del pla aniran concretant-se conforme s’aplique el propi pla. Amb la nostra proposta hem aconseguit la possibilitat de fiscalitzar el
funcionament d’aquest pla i que tots els partits del consistori puguen saber com es desenvolupa així com que les associacions representatives dels treballadors i treballadores, de les empreses i comerços i de la joventut puguen estar presents en l’avaluació del pla i puguen aportar idees per al seu desenvolupament.”

Related Articles

Back to top button