Unides Podem pregunta al Consell sobre la situació del servei d’emergències 112

Estefanía Blanes: “estem davant un servei essencial que salva vides, i per això hem de garantir la seguretat higienicosanitària i millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors del telèfon únic”

Estefanía Blanes León, portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem ha anunciat la presentació de tres bateries de preguntes escrites al Consell sobre diferents aspectes. En primer lloc, “perquè ens informen sobre les condicions higienicosanitàries i de seguretat laboral en les quals duen a terme el seu treball les gestores i gestors del telèfon únic d’emergències 112 del País Valencià”, perquè com ha dit la diputada d’esquerres “es tracta d’un servei públic essencial i permanent en el qual les treballadores i treballadors del telèfon únic fan un paper fonamental, un servei que adquireix una major rellevància social si cap en situacions extraordinàries com la que estem vivint”, per això, ha continuat Blanes, “des d’Unides Podem creiem que és obligació de les administracions públiques no sols posar en valor el seu treball sinó prendre totes les mesures necessàries perquè puguen desenvolupar-lo d’una forma digna i amb la qualitat que mereixen les valencianes i valencians.”

En aquest sentit, la coalició d’esquerres ha sol·licitat informació, entre altres qüestions, sobre les mesures higienicosanitàries (màscares, distàncies social, ventilació i desinfecció del lloc de treball,..) amb les quals compten les treballadores i treballadors del servei, així com si s’han realitzat inspeccions laborals i sanitàries a l’empresa adjudicatària del servei per a garantir el seu compliment des de l’inici de la pandèmia. A més, es pregunta si han realitzat proves PCR a les treballadores i treballadors del servei, el resultat i les mesures que s’han aplicat en cas d’haver-se registrat casos positius.

D’altra banda, Estefanía Blanes ha insistit que “el 112 és un servei essencial per a les valencianes i valencians però també un servei permanent que no depén dels canvis de govern, per això des d’Unides Podem creiem que les gestores i gestors del telèfon únic no poden continuar depenent de contractes amb empreses privades, el govern valencià ha d’iniciar la recuperació del servei al més prompte possible perquè deixe de ser un treball precari”. En aquest sentit, Blanes ha sol·licitat informació al Consell sobre si té previst assumir el servei perquè depenga directament de l’Administració Pública a través de l’Agència de Seguretat i Emergències, “en cas de resposta negativa presentarem una proposta no de llei en les Corts perquè el Consell assumisca el servei”, ha dit.

Mentre la recuperació del servei es duu a terme, per a la portaveu adjunta d’Unides Podem “hi ha mesures que es poden prendre a curt termini i que poden millorar les condicions laborals i formatives de les treballadores i treballadors del servei”, entre elles, ha dit, “millorar el conveni col·lectiu vigent, el reconeixement de la figura professional de Gestor d’Emergències o sol·licitar formalment al Ministeri d’Educació la creació d’un Cicle Superior d’Operadors d’Emergències, per a poder impartir-lo al País Valencià”, assumptes pels quals la diputada d’esquerres també ha preguntat al Consell “amb la finalitat de conéixer si té previst actuar en aquests aspectes bàsics” perquè per a Blanes “posarien en valor la labor de treballadores i treballadors que cada dia s’enfronten a situacions d’emergència molt complexes, i que han de respondre de manera àgil i eficaç perquè està en joc la seguretat de les persones i fins i tot les seues vides”, ha dit.

Finalment, Blanes ha declarat que “es tracta d’una problemàtica que hem treballat amb representants sindicals del servei, unes reivindicacions que hem assumit com a nostres perquè són de justícia.”

Related Articles

Back to top button