Guanyar demana utilitzar la Smart City per a eixir, i no tornar, a la dramàtica situació de la ciutat amb la Covid-19

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi es nega a assumir com un fet indefugible la dramàtica situació que viu la ciutat d’Alcoi respecte als contagis i morts de Covid-19. Per eixe motiu, i amb totes les precaucions necessàries, reclamen que Alcoi actue com una Smart City de veritat i aplique el coneixement i les dades per a poder eixir de la situació en la que es troba (la ciutat espanyola amb més de 40.000 habitants amb major incidència de contagis) i, sobretot, que no es torne a repetir. En paraules del regidor de la plataforma, Pablo González: “ens neguem a assumir que la terrible situació que vivim a Alcoi és inevitable i només podem seure a esperar que passe. Fa anys que el govern de Toni Francés ens diu que som una Smart City, no sé a què esperem a actuar com a tal. Apliquem el coneixement que tenim gràcies a les anàlisis que porten fent-se de les aigües residuals, per exemple, per a plantejar estratègies de previsió com s’ha fet a altres llocs. I demanem a les autoritats necessàries si en la situació en la qual es troba Alcoi, i per la seua mida, no seria útil un cribratge massiu com els que estan fent a poblacions catalanes.”

Tot i que ambdues estratègies d’actuació -l’anàlisi de les aigües residuals i els cribratges massius- tenen reticències, totes les crítiques rauen en que siguen considerades una única solució i per tant en l’ús propagandístic que han fet alguns governs. No obstant això, per a Guanyar Alcoi, si s’usen complementant altres estratègies d’acció i es fan amb criteris científics poden resulta de gran ajuda, sobretot per a no repetir l’enorme incidència que es pateix en l’actualitat a Alcoi. Com clou González: “el govern municipal es caracteritza per aplicar mesures quan ja és massa tard, amb la Covid-19 i amb tot. Li demanem que canvie, pel bé de la gent que vivim a Alcoi.”

Related Articles

Back to top button