EUPV: “Amb el Pla Resistir els ajuntaments podran respondre a les necessitats més urgents de les seues treballadores autònomes i petites empreses”

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) en paraules d’Antoni Llorente, responsable de Política Municipal de la formació, ha volgut valorar el “Pla resistir” impulsat pel govern del Botànic II, considerant que “amb aquestes ajudes es dota a les corporacions locals d’un instrument àgil i potent amb el qual donar resposta a les necessitats més urgents dels sectors més afectats per la pandèmia en cada municipi”.

Els sectors que rebran aquestes ajudes directes són: el turístic, l’hostaleria, la restauració i oci nocturn, les activitats de creació, artístiques i d’espectacles, i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment, entre altres.

Per a Antoni Llorente, “es tracta d’un gran esforç entre administracions per a ajudar a resistir a les treballadores i treballadors autònoms i a les petites empreses dels sectors més afectats per les crisi econòmica i social que estem patint” i ha afegit, “a més aquestes ajudes es van gestionar per l’administració més pròxima a les persones i que, per tant, coneixen molt millor el que està passant en cada municipi, la qual cosa garanteix que aquestes ajudes arriben a les persones i empreses que realment el necessiten”. “Una vegada més, cal reconéixer l’increïble esforç dels nostres ajuntaments per ajudar als seus veïns i veïnes des de l’inici d’aquesta fatídica pandèmia”, ha finalitzat.

El “Pla resistir” suma un total de 160 milions per a ajudar als sectors més afectats per la pandèmia, dels quals un 62,5% (100 milions d’euros) són aportats per la Generalitat; un 22,5% (36 milions d’euros) per les diputacions; i el 15% restant (24 milions d’euros) per l’ajuntaments. Una quantia que s’ha repartit entre els diferents municipis del País Valencià en funció de criteris com el nombre d’autònoms i empreses dels sectors afectats i del nombre d’afiliacions a la seguretat social.

Related Articles

Back to top button