L’Institut d’Estudis Polítics organitza un col·loqui sobre la mort digna

L’Estat espanyol és el sisé del món que regula el dret a la mort digna.

L’Institut d’Estudis Polítics ha organitzat un col·loqui virtual sobre la LLEI D’EUTANÀSIA el pròxim 17 de gener de 2021 a les 11 hores. L’activitat és gratuïta i en ella intervindran Rosa María Medel Pérez, Diputada del Grup Parlamentari d’Unides Podem en el Congrés dels Diputats, i Víctor Suberviola, de la xarxa d’activistes de salut d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV). Moderarà l’acte Betsabé Requena Peris, Presidència de l’Institut D’Estudis Politics.

A causa de la situació sanitària, l’activitat es desenvoluparà de manera virtual. Les persones interessades a participar podran accedir a través del següent enllaç i contrasenya:

Enllaç; bit.ly/MortDignaIEP

Contrasenya; 000000

Sobre la temàtica, Betsabé Requena Peris, Presidenta de l’Institut D’Estudis Politics, ha manifestat que “la idea és que puguem debatre de manera lliure, sana i constructiva al voltant del problema del dret a una mort digna, és a dir, de la llibertat que una persona ha de tindre per a decidir quan acabarà el patiment d’un greu i irreversible sofriment”.

Betsabé ha volgut recordar que “eutanàsia significa <bona mort>, en el sentit de mort no dolorosa, creiem que tota persona ha de ser propietària de la seua vida i per tant ha de tindre el dret a morir voluntàriament i de manera digna, quan sap que morirà i que el seu cos s’anirà deteriorant cada dia més”. Perquè, afig, “es tracta de persones que no volen continuar tolerant aqueix greu sofriment, però no poden posar fi a la seua vida sense ajuda. I no pot ser que la persona que presta l’ajuda, de manera solidària i en compliment del seu deure d’auxili, acabe processada per un delicte”. I ha finaizado dient, “amb la nova LLEI D’EUTANÀSIA l’Estat assumeix la posició de garant d’un nou dret social: garant de la persona que exerceix el seu dret a decidir voluntàriament anticipar la seua defunció per a evitar més sofriment; i garant del personal sanitari que compleix amb el seu deure auxilie i li ho facilita sense dolor.”

Related Articles

Back to top button