Guanyar li recorda a Francés que presideix una administració aconfessional

Diumenge 6 de desembre els alcoians van assistir atònits a la confusió per part del govern de Toni Francés entre la institució democràtica amb l’església catòlica, com acostuma a fer la dreta.

Guanyar recomana que l’alcalde es llija la Constitució Espanyola i que acate, d’una vegada per totes, el Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana.

La celebració del 400 aniversari del patronat de Sant Maure a Alcoi va servir al govern de Toni Francés, una vegada més, per a confondre la institució democràtica que representa amb els interessos l’església catòlica. Unes maneres pròpies de la dreta que els partits progressistes sempre han criticat i que a més a més significava l’incompliment de l’article 16.3 de la Constitució espanyola sobre l’aconfessionalitat de l’estat, i per tant de les institucions que el representen. Precisament el dia de la seua commemoració. Per al regidor Pablo González suposa: “una goteta més a un got que està ja a punt de vessar i que posa en evidència que el govern de Toni Francés fa les mateixes polítiques que el govern de Sedano. I que la necessitat que tenim com alcoians i alcoianes d’un govern que aposte per transformar les nostres condicions de vida per a millorar-les no és recollida pel govern del PSOE. Potser la gent pense que no passa res, que vinga, que no té importància. Però és que cada dia, cada dia, Toni Francés i els seus fan més xicoteta l’esperança de tindre una ciutat moderna i respectuosa amb tota la seua ciutadania.”

A més a més per a la plataforma municipalista el fet encara és més greu si tenim en compte que el govern de la Generalitat Valenciana té un codi de bon govern al qual poden adherir-se de manera voluntària regidors i regidores dels governs municipals del País Valencià i el d’Alcoi no ho ha fet encara, tot i que se l’ha informat al respecte. Guanyar ja ho va demanar en la legislatura anterior sense èxit. Clou González: “és impossible entendre el que fa el govern de Toni Francés des d’una perspectiva de bon govern. Només s’entén des d’una perspectiva d’aprofitar-ho tot en termes partidistes. I és una llàstima, perquè coses com esta diuen molt d’un govern. I el que diu no és bonic perquè representa que no respecten la pluralitat religiosa del nostre poble ni el necessari laïcisme de les nostres institucions democràtiques. La religió ha de ser una cosa privada, si no acaba perjudicant els drets de les persones.”

Related Articles

Back to top button