EUPV dóna suport a la vaga en el sector de manipulat de cítrics

La Patronal de Cítrics pretén endurir d’una forma intolerable les condicions laborals de les treballadores i treballadors del sector de manipulat de cítrics, en un intent de desregularització del sector i obligant a la plantilla, entre altres mesures, a treballar nou hores diàries de manera forçosa o a treballar els dissabtes, sense cap mena de millora salarial.

Davant la liberalització de la jornada laboral que pretén la patronal i el perill que les empreses disposen de la vida de les persones treballadores al seu antull, els sindicats de CCOO PV i UGT FICA PV han convocat una vaga que inicialment està prevista entre el 14 i el 20 de desembre de 2020. L’objectiu és mantindre una vaga de caràcter indefinida, però fent-la prorrogable, amb l’objectiu d’obligar la patronal a asseure’s a negociar per a arribar a una acord digne per a les treballadores i treballadors del sector.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) secunda totes les reivindicacions laborals de CCOO PV i UGT FICA PV en aquesta vaga: la jornada de dilluns a divendres i de 8 hores diàries, l’estabilitat en l’ocupació, increments salarials dignes i l’eliminació de la categoria d’encaixadora sense experiència, a més de clàusules de conciliació familiar.

Per a Sergi Rodríguez, Responsable de l’Àrea Interna d’EUPV, “no podem permetre que la patronal pretenga atemptar contra drets laborals tan bàsics com la jornada de huit hores” i ha afegit que “les treballadores i treballadors del sector alimentari han lluitat cada dia d’aquest duro 2020 en unes condicions molt difícils perquè tota la població tinga accés a aquests productes bàsics, ara toca reconéixer-li-ho amb unes condicions laborals dignes i no precarizar encara més si situació com pretenen els empresaris del sector.”

Per tot això, Rodríguez ha manifestat que “des d’EUPV volem fer una crida a totes les treballadores i treballadors del sector perquè secunden aquesta vaga i col·laboren en el seu èxit, així com a tota la societat civil organitzada perquè mostre el seu suport a aquesta justa mobilització, perquè si ens toquen a una ens toquen a totes i només unides podem garantir els drets de la classe treballadora.”

Related Articles

Back to top button