Guanyar denuncia que l’Ajuntament d’Alcoi no tinga una via de comunicació moderna

En l’actualitat les persones utilitzem multitud de mitjans per a comunicar-nos entre nosaltres i també amb l’administració, no obstant això l’Ajuntament d’Alcoi té un sistema molt antic i això genera molts inconvenients.

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi va demanar en el passat plenari que es modernitzara la via de comunicació de l’Ajuntament d’Alcoi amb la ciutadania perquè es facilitara l’accés de la informació al públic. En l’actualitat les persones utilitzen multitud de mitjans per a comunicar-se entre elles però també amb l’Administració Pública i amb diferents empreses i associacions. Davant d’esta multitud d’opcions així com de maneres d’accedir a la població segons interessos i necessitats, l’Ajuntament d’Alcoi no té cap d’estes vies de comunicació desenvolupada i només fan servir les xarxes socials com a tauler d’anuncis i, en algunes poques àrees, el mail. En paraules del regidor de la plataforma, Pablo González: “creiem que estem en un moment on hi ha tantíssimes possibilitats d’enviar informació personalitzada a les persones que així ho sol·liciten que no entenem per què no s’ha implementat ja per part de l’Ajuntament d’Alcoi. Pensem que milloraria molt la vinculació de la ciutadania amb l’ajuntament i també la informació d’actes culturals, convocatòria d’ajudes o emergències, com els talls d’aigua o del trànsit de carrer. Pensem que no podem esperar menys d’una ciutat intel·ligent com la nostra.”

Guanyar Alcoi, planteja un sistema de subscripció a comunicacions de l’Ajuntament en el qual la persona que ho desitge puga inscriure’s de forma voluntària a este servei de comunicació de l’Ajuntament i puga subscriure’s als diferents canals d’informació triant els seus interessos per temàtiques i si vol que se l’informe només d’incidències que l’afecten directament o d’altres qüestions més generals. Des de l’Ajuntament es filtrarien les persones destinatàries en cada cas per a fer arribar cada comunicació directament a qui ho desitge i considere necessari.

Per posar un exemple, una persona podria inscriure’s, facilitar les seues dades i de quina forma vol que se li comunique la informació i així rebre notificacions personalitzades sobre incidències que l’afecten, com restriccions de trànsit cap a sa casa, cap al seu garatge o si se li efectuarà un tall d’aigua temporal per manteniment, tot sense necessitat d’haver de trobar la notícia a les xarxes o als mitjans de comunicació. Per un altre costat es podria subscriure també a les notícies referents a alguna àrea, temàtica o regidoria i rebre només notícies referents a cultura o esports, per exemple. Les notificacions es podrien fer mitjançant SMS, Whatsapp, Telegram, correu electrònic o fins i tot una aplicació mòbil dedicada segons es considere. Sempre, per descomptat, fent-se d’acord amb la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

Related Articles

Back to top button