EUPV proposa al Botànic II elaborar els Pressupostos de 2022 amb un procediment de diàleg continu i consens

La formació d’esquerres fa una “balanç positiu” dels comptes per a 2021 però considera que les de 2022 “han d’elaborar-se de forma més coordinada, col·laborativa i de consens per a evitar discrepàncies d’última hora”.

Ahir va tindre lloc la reunió de la Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), en ella van poder tractar-se diferents qüestions socials d’actualitat així com assumptes institucionals d’importància, per a fixar les línies de treball de l’organització en cadascuna d’elles. En concret, un assumpte important que va tractar-se és el contingut i tramitació del Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2021.

Respecte del contingut del Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2021, Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), en paraules de la seua Coordinadora General Rosa Pérez Garijo, ha considerat que “a l’espera de les millores que es puguen fer en el procés d’esmena en les Corts, indubtablement es presenten com una base sòlida per a afrontar la recuperació després de la pandèmia i a més, avancen en el compliment dels acords del Botanic II”. En aquest sentit, la coordinadora s’ha referit a matèries tan importants com la reforma fiscal que inclou una part important de la proposta elaborada per Unides Podem “perquè l’eixida de la crisi no la paguen els de sempre com va passar en 2008”, la indubtable aposta per la recuperació de la memòria històrica al País Valencià, o els importants augments pressupostaris en àmbits socials com les polítiques inclusives i de gènere, la sanitat pública i l’habitatge social.

No obstant això, EUPV considera que “no tot ha sigut positiu en aquests pressupostos, hem trobat a faltar un procés que fomentara des del principi el diàleg i el consens entre les diferents sensibilitats que formem el Botanic II; per això s’han manifestat diferències i discrepàncies fins a l’últim moment de la seua presentació”.

Per això, Rosa Peréz ha manifestat que “fa falta més diàleg, més consens i més complicitats en l’elaboració dels pressupostos, però també en assumptes tan importants com l’Estratègia Valenciana de Recuperació després de la pandèmia, que no sols ha d’elaborar-la el PSOE, sinó el conjunt del Botanic”.

“Esperem que en breu les 4 potes del Botanic ens asseguem per a arribar a acords i donar forma a aquesta estratègia”, ha explicat la coordinadora.

Per tot l’anterior, EUPV acudirà a la pròxima reunió de seguiment de l’acord del Botanic II, el pròxim dia 2 de desembre, amb una sèrie de propostes que faciliten acordar les qüestions importants per a les valencianes i valencians “de forma més coordinada, conjunta, col·laborativa i consensuada”, començant per l’elaboració dels pressupostos de 2022 i l’elaboració de l’Estratègia Valenciana de Recuperació, perquè per a la formació d’esquerres “augmentar el diàleg i la coordinació és l’única manera de fer front a les discrepàncies i problemes sorgits en el si del govern valencià”.

En definitiva, Pérez ha considerat que “el Botanic ha servit d’exemple per al govern de l’Estat espanyol i ens sentim orgulloses d’això, i també que els governs de coalició tinguen diversitat d’opinions, però hem de ser capaces de coordinar-nos per a traure el millor d’eixa diversitat interna sense crear cismes que puguen perjudicar la majoria social que defensem”.

Possible suport de Ciutadans als Pressupostos de la Generalitat per a 2021

Finalment, pel que fa al possible suport de Ciutadans als Pressupostos de la Generalitat per a 2021, Rosa Pérez ha volgut manifestar que “a la Comissió Executiva d’EUPV ens ha sorprés el viratge polític de Ciutadans, que ha passat de criticar de manera contundent les polítiques del Botanic II, per exemple en matèria de memòria històrica, exhumacions i identificació de persones afusellades, i en el suport a les víctimes del franquisme, a votar de manera favorable e uns pressupostos que aposten de manera decidida per aquesta mena de polítiques”.

La coordinadora d’EUPV ha finalitzat dient que “en qualsevol cas, sempre ens alegrem que nous grups polítics se sumen a aquestes idees democràtiques i els donem la benvinguda a uns pressupostos d’esquerres”.

Related Articles

Back to top button