Guanyar denuncia que el govern només ha complit 6 de 52 accions del pla d’igualtat 2015-19

L’equitat entre dones i homes és un factor fonamental per a la reactivació econòmica

Guanyar Alcoi considera desolador el resultat de l’avaluació que una consultora privada ha fet del I Pla d’Igualtat Municipal d’Alcoi (2015-19): de les 52 accions analitzades només 6 s’han fet realitat. Un resultat molt deficient que demostra per a la plataforma, una vegada més, que el compromís del govern de Toni Francés amb la igualtat és només de paraula no real. La regidora de la formació, Sandra Obiol, assenyala: “aquest desastre ens demostra tantes coses del govern del PSOE d’Alcoi: 1- que no es creuen realment la igualtat de gènere i que rebutgen a defensar els drets de les alcoianes i alcoians; 2- que no saben o no volen fer la faena ben feta perquè ja m’explicareu què ens passaria a les nostres faenes si en 4 anys només complim 6 dels 52 objectius marcats; 3- que els hi dóna igual la gestió dels recursos econòmics de la ciutat, han pagat a una consultora per a que fera el pla i a una altra per a que fera l’avaluació, total per a res, perquè al remat el govern de Toni Francés no ha fet la seua faena.”

La igualtat de gènere, continua assenyalant la portaveu de Guanyar Alcoi, és un element fonamental per a aconseguir unes relacions socials basades en la justícia, però a més a més s’ha comprovat com és un factor fonamental per afavorir el desenvolupament econòmic i una millor distribució dels recursos. No obstant això el govern de Toni Francés ha considerat que té prou amb com van les coses econòmicament i social a Alcoi. Encara que es justifique aquest baix nivell d’execució en la manca de disseny d’una eina avaluativa del pla, per a Obiol hem de ser realistes i veure en què consisteixen les accions: elaborar una guia municipal per a promoure la conciliació, fomentar la paritat de gènere accions de divulgació del que és i què suposa la bretxa salarial… “no necessites grans instruments per a saber si aquestes accions s’han fet o no. Les alcoianes i alcoians estem farts d’excuses del govern del PSOE. A Alcoi tenim molts problemes. A Alcoi anem molt endarrerits en qüestions bàsiques per a la modernització i millora de la nostra vida quotidiana. Des de Guanyar només demanem que el govern s’espavile, que són 12 regidors/es i 9 assessors/es. Que es deixe de cuentos i que es pose a l’altura de la gent a la que serveix, que ens fa molta falta”.

Related Articles

Back to top button