Guanyar reclama que es restituisca per a la ciutat la zona verda a l’antic aparcament del McDonald’s

Al planejament urbanístic oficial aquest aparcament encara consta com a zona verda.

En els dos últims plenaris – arran d’una petició formal presentada al consistori per la Colla Ecologista la Carrasca-Ecologistes en Acció-, Guanyar Alcoi va preguntar a la regidora d’urbanisme per la irregularitat que suposa tindre un aparcament (i els seus conseqüents vials d’accés) en una àrea considerada encara al planejament urbà com a zona verda. Tot i que és una situació creada pel govern del Partit Popular, l’actual govern ho va assumir com a propi en convertir-lo en aparcament públic i no en zona verda en 2018. De fet, a través d’un acord de plenari en el qual Guanyar va votar en contra, el govern de Toni Francés va aprovar dues coses. La primera, inhabilitar els accessos amb mobiliari urbà, cosa que encara no ha fet. La segona, i per a evitar problemes jurídics, va convertir l’ús privat de l’aparcament (abans zona verda) en ús públic. És a dir, tenim a Alcoi un espai de la ciutat que és considerada zona verda, però que en realitat és un aparcament amb el beneplàcit del govern de Toni Francés. Per a la plataforma municipalista, com manifesta la seua regidora Sandra Obiol, això demostra que al PSOE li semblava bé la política del PP: “el que va fer el PSOE és canviar el nom del despropòsit, però el despropòsit és el mateix. Alcoi tenia un espai de zona verda per a les persones i ara té un aparcament. Sempre estan criticant al PP però en realitat fan polítiques massa semblants.”

Per eixe motiu Guanyar Alcoi confia en que la regidora d’urbanisme Lorena Zamorano solucione aquest problema com va afirmar en l’últim plenari. Com que la regidora no va dir com anava a fer-ho la plataforma municipalista intueix dues possibles solucions: canviant el planejament urbà i deixant de considerar aquest aparcament com a zona verda, tal com està ara. O pot fer, com continua Obiol, “com faria qualsevol partit progressista i respectuós amb el benestar de la ciutadania: rebutjant les decisions d’anteriors governs de dretes i restaurant aquest espai com a zona verda per al gaudi de les alcoianes i alcoians.”

Related Articles

Back to top button