Esquerra Unida defensa l’antifeixisme com a l’única via democràtica

 

Rosa Pérez Garijo: “Ens sumem a totes aquelles persones que lluiten contra el feixisme i l’onada antidemocràtica, que també arriba a casa nostra”

La comissió executiva d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), reunida ahir en videoconferència, va expressar la solidaritat i el recolzament de l’organització cap a “totes les persones que són perseguides per ser antifeixismes. O el que és el mateix, per la defensa de la democràcia front a l’onada totalitària i feixista que encapçala el president nord-americà Donald Trump i arriba també a casa nostra”, explica la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo.

Pérez incideix en el fet que “l’antifeixisme és l’essència de la democràcia. La ideologia i l’acció antifeixista no són altra cosa que oposar-se a l’autoritarisme, a qui vol destruir els drets de qui no considera dels seus, a qui imposa, per la força si cal, la seua forma de veure i entendre el món. Els valors democràtics són els de la pluralitat, la diversitat, la llibertat, la igualtat i la solidaritat, i el feixisme no pot tindre cabuda en una societat com l’actual, especialment en uns moments en què la pandèmia ens ha demostrat com és d’important i necessària una societat cohesionada i solidària per recolzar-nos entre totes i tots”.

Des d’Esquerra Unida també s’ha reclamat un esforç de les institucions “per a combatre aquesta embranzida feixista posant en valor les idees i accions que apuntalen la democràcia. Els governs de l’Estat i del País Valencià, dels quals forma part Esquerra Unida, estan posant en marxa mesures per garantir més que mai aquesta igualtat i solidaritat, impulsant més que mai polítiques per garantir que cap persona quede desprotegida en aquesta crisi motivada per la Covid-19. Però també s’han de posar en valors polítiques de cooperació internacional com les que desenvolupa la Conselleria de Participació, Transparència, Qualitat Democràtica i Cooperació, perquè els valors democràtics han d’arribar a tots els racons del planeta, indica Rosa Pérez Garijo.

Related Articles

Back to top button