Esquerra Unida trasllada les seues propostes a la Comissió de Reconstrucció de les Corts

 

Estefania Blanes: “Estem davant d’una excel·lent oportunitat per fer que la societat avance en sostenibilitat, redistribució dels recursos i qualitat de vida” 

“Projectes com la ZAL precisament suposen caminar en la direcció contrària del que ens hauríem de plantejar ara mateix”

Esquerra Unida del País Valencià traslladarà les seues propostes a la Comissió de Reconstrucció Social, Econòmica i Sanitària de les Corts Valencianes, mitjançant les seues diputades del Grup Parlamentari d’Unides Podem: la síndica adjunta Estefania Blanes i la també consellera Rosa Pérez Garijo. Tal i com expressa la pròpia Blanes, “fa setmanes que a Esquerra Unida estem recollint propostes i iniciatives que ens arriben tant des de la militància com des dels col·lectius locals i comarcals, així com des del treball que fan les nostres representants municipals als ajuntaments valencians”. 

Estefania Blanes remarca que les propostes recollides s’han anat treballant a diferents nivells: “Ja les vam fer arribar al Govern central mitjançant els companys d’Izquierda Unida, al document ‘Horizonte país’ recentment presentat; i també hem anat fent-les arribar al govern autonòmic a través de la consellera Rosa Pérez. A partir d’ara, a més, les podrem treballar al si de la comissió per portar-les a la realitat i implementar-les al País Valencià. Creiem que es tracta d’una excel·lent oportunitat per contribuir a que la nostra societat avance en sostenibilitat, redistribució dels recursos i qualitat de vida”.

Per a Blanes, “les propostes que aportarem a la comissió permetran caminar cap a un model de societat més justa, amb una redistribució dels recursos i la riquesa; a més, són propostes adreçades a aconseguir una major sostenibilitat ambiental i una societat més verda; en quant a economia, anirem cap a la consolidació d’un model industrial productiu avançat i en un salt qualitatiu del nostre sector turístic. I en l’aspecte social, la premissa serà clara: ningú queda enrere, ampliant les cobertures i els serveis bàsics a tota la ciutadania”.

No a la ZAL

La Comissió Executiva d’EUPV reunida aquesta vesprada per videoconferència ha expressat el seu rebuig a les obres de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) de València,  en la línia d’allò ja manifestat pel col·lectiu local d’EUPV a València ciutat, precisament subratllant que “projectes com aquesta ZAL o com l’ampliació del port suposen caminar en la direcció contrària al que hauríem de plantejar-nos ara mateix. Necessitem reduir contaminació, augmentar els espais verds i les zones d’horta, apostar per activitats que reduesquen la petjada ecològica i amb menor dependència de mercats internacionals i més interacció amb l’escala local. En lloc d’accelerar aquests projectes, ara mateix els hauríem de frenar completament, abans que siga massa tard i tornem a soterrar, com en els vells temps, milions d’euros de les valencianes i els valencians”.

Related Articles

Back to top button