Esquerra Unida defensa la reversió dels serveis sanitaris privatitzats com “l’única forma de garantir ocupació de qualitat per als professionals del sector”

 

Rosa Pérez Garijo: “El 1r de Maig, Dia Internacional del Treball, és un bon dia per a recordar als treballadors i treballadores dels hospitals i residències, que estan fent una feina extraordinària”.

A la reunió de la Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià celebrada aquesta vesprada per videoconferència la formació progressista ha volgut manifestar “de forma unívoca i contundent que l’únic camí per garantir una sanitat universal, de qualitat i en les millors condicions és a través d’un sistema públic, i això passa per la reversió dels centres i serveis privatitzats durant l’època del govern de la dreta. És un compromís amb la ciutadania dels partits que formem el Botànic i així va quedar per escrit al pacte signat pel govern de progrés, per tant seguirem treballant en aquest camí”, segons paraules de la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, qui a volgut remarcar que “el govern valencià ha de continuar sent exemple de polítiques públiques, tal i com ha fet en la decisió de contractar als residents metges i d’infermeria quan acaben la seua formació, al contrari d’altres governs autonòmics com el de Madrid que ja anunciat acomiadaments”. 

Pérez a més ha subratllat que “a més de garantir una cobertura sanitària a l’alçada del que la societat demanda, un sector sanitari públic és l’única forma de garantir ocupació de qualitat per als professionals de la sanitat. Aquests dies tenim molt a agrair als herois i heroïnes que estan lluitant contra el virus, gràcies als quals tenim una de les taxes de recuperació més altes del món; l’agraïment no pot quedar només en aplaudiments a les 20 hores: ha de traduir-se en les condicions laborals més adequades i justes”.

“En un dia com el 1r de Maig, Dia Internacional del Treball”, ha indicat la coordinadora, “cal recordar als treballadors i les treballadores dels hospitals i residències, els professionals sanitaris i també el personal de neteja, logística, serveis de cura, magatzem… Gent que està fent una feina extraordinària, i en molts casos en unes condicions dolentes. D’ahí la importància de reforçar el sector públic”. A més, Rosa Pérez ha subratllat la necessitat d’avançar en un model sociosanitari públic: “L’atenció als majors, els centres de menors, els centres per a persones amb diversitat funcional… han d’integrar-se completament en el sistema públic, de forma que els professionals que treballen disposen de les millors condicions laborals, la qual cosa revertirà en una millor atenció a la ciutadania”. 

Related Articles

Back to top button