Estefania Blanes: “Cap dona valenciana ha de donar a llum sola”

La diputada d’Esquerra Unida sol·licita explicacions al govern valencià per l’ordre que impedeix accedir al paritori als acompanyants, i expressa el seu recolzament a embarassades i personal sanitari

La diputada d’EUPV i portaveu adjunta del grup parlamentari d’Unides Podem a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, traslladarà a la reunió que celebrarà el President de la Generalitat amb els síndics de les Corts els dubtes que ha generat en els diferents departaments de salut l’ordre d’impedir l’accés als parts als acompanyants de les embarassades: “Sabem que ha arribat una ordre sense signar, que ha generat molts dubtes per l’escàs fonament científic d’una mesura així, i que podria perjudicar a moltes dones valencianes. Volem conèixer els fonaments d’aquesta mesura i, si no són sòlids, demanarem que es retire”.

Segons indica Blanes, en les darreres hores s’ha posat en contacte amb matrones i sanitàries que han expressat seriosos dubtes sobre l’efectivitat de l’ordre, i fins i tot han arribat a manifestar la seua voluntat de recórrer a la via judicial per desactivar-la. “Ens diuen que és un tant inexplicable, no només perquè podria suposar una discriminació a les dones que tenen tot el dret a ser acompanyades per qui elles trien. A més, segons coneixem, cap altre territori autonòmic ha posat en marxa una mesura així. Per tot això, volem també expressar el nostre recolzament a les embarassades que es poden veure afectades, i també a les comares i el personal sanitari que especialment en aquests dies s’esforça en oferir la millor atenció i servei possible a qui més ho necessita”.

Per a Estefania Blanes, “ens agradaria conèixer els motius per què, en uns moments com els actuals no entenem per què s’ha emés una ordre d’aquestes característiques, que genera una complicació extra a unes dones que ja han de fer front a un moment tan important i delicat com donar a llum en plena pandèmia”.

Related Articles

Back to top button