Esquerra Unida distribueix un patró i instruccions per confeccionar mascaretes d’ús domèstic

Cristian Veses: “Aquestes mascaretes són útils per a usos no professionals, per moments puntuals d’anar a fer la compra o passejar les mascotes, i per no transmetre el virus. Però el més efectiu és quedar-se a casa”

Davant els problemes de desabastiment de materials que estan patint alguns centres assistencials i serveis de primera necessitat i mentre se soluciona l’arribada d’equips de protecció personal als professionals que els necessiten, Esquerra Unida del País Valencià ha elaborat i distribuït informació sobre com elaborar mascaretes d’ús domèstic, evitant així que les persones que no necessiten equipaments professionals acaparen les mascaretes que puga haver disponibles.

Tal i com explica el membre de la Comissió Executiva d’EUPV Cristian Veses, “aquestes mascaretes de cotó que ens podem fer a casa no són per a ús professional; els sanitaris o les persones dedicades a tasques de cura ja saben quines són els que poden utilitzar, homologades i adecuades per al seu ús. Aquestes, en canvi, són útils per a usos no professionals, per a utilitzar-les en moments puntuals com anar a fer la compra o passejar les mascotes, per a desplaçaments a la feina, o també per a evitar tocar-se la cara amb les mans. També, el que és més important, eviten que aquelles persones que tenen el coronavirus i no tinguen símptomes el puguen propagar”, indica.

“Ara bé”, continua Veses, “hem de remarcar una vegada més que la mesura més efectiva és quedar-se a casa. I en cas d’haver d’eixir, evitar les aglomeracions, mantindre una distància de seguretat, i rentar-se les mans correctament de forma freqüent”. Les instruccions distribuïdes per EUPV, a més, recorden que aquestes mascaretes són d’ús personal i intransferible, i especifiquen que han d’elaborar-se amb cotó per tal de poder rentar-se a més de 60 graus de temperatura. A més, s’han facilitat 3 patrons diferents: 2 mides d’adults i una altra amb mida per a infants.

Cristian Veses també expressa la necessitat de que la població en general no acapare mascaretes d’ús professional, en moments en què la prioritat ha de ser que aquests materials arriben als centres assistencials: “És molt important que els professionals de la sanitat i de l’atenció i la cura disposen dels equips de protecció necessaris. Totes i tots ho hem de comprendre, i per tant és essencial que els equipaments professionals els arriben als professionals. D’ahí la utilitat d’aquestes mascaretes domèstiques, que per a la majoria de la població són tan efectives com les de tipus professional, i faciliten que els equipaments qualificats arriben a mans de qui més els necessiten en aquests moments”.

Teniu al vostre abast els materials ací.

Related Articles

Back to top button