Esquerra Unida es suma a la mobilització del sector agrari del proper divendres 14

 

 

Estefania Blanes: “Tindre cura del camp ha de ser una de les polítiques estratègiques de progrés: és lluitar per l’equilibri i la cohesió territorial, per fer front al canvi climàtic, per diversificar l’economia i per la creació d’ocupació”

Esquerra Unida del País Valencià s’adhereix a la manifestació i tractorada convocada per les organitzacions agràries valencianes per al proper 14 de febrer, en protesta per la situació límit a la què s’han vist abocats els agricultors i ramaders. En paraules de la diputada a les Corts i membre de l’executiva d’EUPV, Estefania Blanes, “els llauradors i ramaders del País Valencià porten molts anys enfrontant-se a unes condicions molt hostils per al seu desenvolupament, tant per les polítiques europees, com per la manca de mesures en defensa d’un sector bàsic per part de diferents governs. Compartim les seues reivindicacions tal i com hem fet sempre, i entenem perfectament que diguen prou i exigisquen mesures urgents, per això ens sumem a la mobilització i convidem als nostres militants i simpatitzants a fer costat a la convocatòria”.

Estefania Blanes ha recordat que “Esquerra Unida ha estat una de les poques forces polítiques que no ha cessat mai d’alertar contra les conseqüències nefastes per al nostre camp que suposaven les polítiques europees de grans tractats econòmics. No ens cansarem de repetir-ho: aquests grans convenis internacionals estan negociats i pactats per les grans corporacions transnacionals, i atenen purament als seus interessos corporatius arrasant amb tot allò que s’interpose en la consecució dels seus beneficis. A poc a poc veiem en què es tradueixen aquestes polítiques per a la realitat dels nostres llauradors i ramaders”.

Blanes també recorda que la Política Agrària Comuna (PAC) acordada pel Govern central, a la qual es va oposar EUPV junt amb moltes organitzacions agràries, “ha suposat una autèntica ruïna per al nostre camp, que cada any veu com s’abandonen milers d’hectàrees de cultiu”. En aquest sentit, des d’EUPV es reclama a les autoritats autonòmiques i estatals “posar en marxa mesures urgents per revertir les tendències que pateix el sector, perquè tindre cura del camp ha de ser una de les polítiques estratègiques de progrés: és lluitar per l’equilibri i la cohesió territorial, per fer front al canvi climàtic, per diversificar l’economia i per la creació d’ocupació”, tot recordant que Unides Podem ha presentat ja iniciatives parlamentàries en defensa del sector agrari: l’última, una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes de tramitació urgent, presentada ahir per la diputada Beatriu Gascó, per crear una mesa agrària i alhora instar al Govern “a regular els preus dels aliments per posar fi als abusos a què sotmeten els productors els grans intermediaris”, indica Blanes. “Tenim l’objectiu de traslladar a les institucions les reivindicacions del sector, i ho hem de fer amb la major celeritat i eficàcia possible, perquè el sector no pot més”, conclou.

Related Articles

Back to top button