Esquerra Unida alerta dels danys al medi que pot ocasionar el festival anunciat a la marjal Pego-Oliva
Estefania Blanes: “Sembla mentida que alguna administració es plantege la possibilitat de donar llum verda a projectes així, precisament ara que és més evident que mai la necessitat de preservar el fràgil patrimoni natural que ens queda”
La diputada d’Esquerra Unida i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, ha traslladat a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica la preocupació per l’anunci de la imminent venda d’entrades d’un macrofestival de música que té previst celebrar-se al mes de juliol a la zona d’esmorteïment inclosa al PORN del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. Per a Blanes: “Ens resulta inexplicable que a hores d’ara algú es plantege posar en marxa una iniciativa així, amb els greus danys que pot tindre sobre la delicada fauna del parc natural, i que a més compte amb el suport institucional d’ajuntaments com el del Verger”.
La diputada ha adreçat una pregunta a la consellera requerint per si el seu departament ha rebut la sol·licitud de permís per part dels promotors del festival, inquirint a més si està previst actuar contra la venda d’entrades de l’esdeveniment. Per a Blanes, “és evident que els governs de progrés no poden posar-se de perfil, ni molt menys prestar el seu suport a la ubicació d’esdeveniments com aquest, que pot tindre conseqüències nefastes per a la conservació d’una zona tan valuosa com la Marjal Pego-Oliva. Per això, volem que la Conselleria frene en la mesura d’allò possible la celebració del festival en aquest espai, instant als promotors a buscar una ubicació adient”.
Blanes ha subratllat que el festival té una previsió de 15.000 visitants diaris, la qual cosa, “en una zona extremadament sensible en la qual l’excés de soroll, de vehicles i de presència humana, provocarà l’abandonament de pollets i l’espoli de nius de moltes espècies d’aus, en plena època de cria. Les conseqüències, com han assenyalat ja ambientòlegs i especialistes, poden ser desastroses i irrecuperables per a moltes espècies”.
Estefania Blanes remarca que en les actuals circumstàncies i declarada l’emergència climàtica, les administracions haurien de ser especialment escrupoloses en la gestió del medi: “Sembla mentida que alguna administració es plantege la possibilitat de donar llum verda a projectes així, precisament ara que és més evident que mai la necessitat de preservar el fràgil patrimoni natural que ens queda”.