Unides Podem urgeix al Consell a prendre mesures per acabar amb la temporalitat de la Policia Local

Estefania Blanes: “S’han de posar en marxa mesures per acompanyar els ajuntaments i garantir les condicions laborals dels agents”

La diputada d’Unides Podem a les Corts Valencianes, Estefania Blanes, demana al Consell que pose en marxa actuacions per acompanyar els ajuntaments en l’acompliment de la Llei 17/17 de Coordinació de Cossos de Policia Local: “A finals de desembre s’acaba la moratòria per a que els ajuntaments regularitzen als agents de Policia Local interins, i segons ens comenten els sindicats i molts ajuntaments, encara hi ha un grau d’incompliment molt alt en matèria d’allò que regula aquesta llei. Sabem que la Conselleria de Justícia, Governació i Administració Local està treballant en aquesta línia, però ens preocupa que estem davant d’una moratòria que acaba de forma imminent, i no detectem que s’actue en la urgència que ara per ara és necessària”.

Blanes recorda que la finalitat d’aquesta legislació és la d’unificar i homogeneïtzar els cossos de Policia Local, les plantilles dels quals s’havien vist en els darrers anys perjudicades per una alta taxa de temporalitat i interinatge. Per això, Blanes ha registrat una pregunta adreçada a la Conselleria de Justícia, Governació i Administració Local, a fi de que tant els ajuntaments com les organitzacions sindicals puguen conèixer les accions que el govern efectua de cara al tram final d’aquest període d’adaptació: “Compartim la necessitat de regularitzar la situació, perquè estem plenament a favor de millorar les condicions laborals i incrementar el funcionariat de la Policia Local dels nostres municipis. Però ens preocupa que sense l’acompanyament del govern autonòmic molts ajuntaments es vegen abocats a la precipitació, o bé siguen simplement incapaços de regularitzar com cal la situació dels seus agents”, indica la diputada d’Unides Podem.

Estefania Blanes finalment remarca que “estem davant una oportunitat històrica per posar fi a unes pràctiques de precarietat, temporalitat i inestabilitat laboral que en massa casos s’havien enquistat als nostres ajuntaments, i hem de fer tot el possible per a que aquest pas es produïsca amb totes les garanties per als milers de treballadors afectats”.

Related Articles

Back to top button