Qualitat Democràtica adjudica els contractes per a executar exhumacions de fosses a Castelló, Benissa i Monòver

Rosa Pérez Garijo ha recordat que l’inici de les exhumacions és un dels compromisos del Govern marcats al Seminari de Govern celebrat el passat mes de juliol a Montanejos

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha resolt l’adjudicació dels contractes per a realitzar exhumacions de fosses de víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura en les províncies de Castelló i Alacant, concretament les ubicades a la ciutat de Castelló, i als municipis alacantins de Benissa i Monòver.

La contractació permetrà l’inici dels treballs d’indagació i investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura franquista en una sèrie de fosses ubicades al territori castellonenc i alacantí.

Les exhumacions als municipis alacantins de Benissa i Monòver es realitzaran amb un pressupost aprovat de 20.763,60 euros. A Castelló de la Plana serà de 8.880,80 euros. En ambdós casos serà l’empresa Drakkar Consultores S.L. l’encarregada d’executar aquestos treballs, la qual ha resultat l’adjudicatària.

Objectius de Montanejos

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que aquest és «un primer pas per a iniciar les exhumacions per part de la Generalitat en el marc de la Llei de Memòria Democràtica». «L’administració autonòmica té l’obligació de complir amb aquest deure històric», ha afegit.

Pérez Garijo ha recordat que l’establiment de mecanismes per a iniciar les exhumacions al territori valencià «ha estat un dels compromisos marcats al Seminari de Govern, celebrat el passat mes de juliol a Montanejos, i aquestes exhumacions són les primeres d’una llista que anirem complint poc a poc».

En el cas de la província de València, s’ha declarat desert el procés pel qual havia d’adjudicar-se les exhumacions a Paterna i Godella, però ja s’ha iniciat un nou procés de licitació amb publicitat per adjudicar aquestos treballs.

Related Articles

Back to top button