Unides Podem- Esquerra Unida demana que el delegat de govern comparega a Les Corts per a explicar l’enderroc del Forn de Barraca

Estefania Blanes, diputada del Grup Parlamentari Unides Podem, adverteix a més que podria haver-se vulnerat la normativa relativa a la retirada de fibrociment i exigeix explicacions a Juan Carlos Fulgencio en seu parlamentària.

Per la seua banda, la regidora d’EUPV a Alboraia, Marta Martín, ja ha reclamat l’expedient del permís de l’enderroc a l’Ajuntament del municipi de l’Horta Nord.

El 27 de setembre, dia mundial de lluita contra l’emergència climàtica, la delegació de govern va desplegar un ampli dispositiu policial per tal de desallotjar uns joves que estaven acampats en el Forn de Barraca, una alqueria expropiada i amenaçada per l’enderroc amb motiu de la construcció d’un tercer carril en l’autovia V21, en sentit d’eixida de València. El desplegament de la guàrdia civil incloia la presència d’helicòpters, unitats d’elit, furgons antiavalots i uns 100 agents, en una operació que va acabar amb quatre persones detingudes.

La diputada d’Unides Podem i dirigent d’Esquerra Unida, Estefania Blanes, ha anunciat que demanarà la compareixença del delegat del govern a Les Corts per tal que done explicacions del dispositiu policial, però també sobre el propi enderroc de l’alqueria, ja que tal i com apareix als vídeos àmpliament difosos per les xarxes socials, aquest es va executar mitjançant l’ús de grues excavadores, sense que hi haguera cap retirada manual de la teulada i d’altres zones, on hi havia uralita.

Segons ha pogut saber la diputada autonòmica, l’existència de fibrociment en l’alqueria obligaria a l’empresa a prendre unes determinades mesures de seguretat respecte als treballadors i respecte al destí de les peces contaminades per l’amiant. Però tot indica que no es va actuar amb la prudència deguda que requereix el tractament d’aquest material, les fibres del qual suposen un alt grau de perillositat per a la salut de les persones.

Per això, la regidora d’EUPV a Alboraia, Marta Martín, ja ha demanat per registre d’entrada a l’Ajuntament l’expedient del permís d’enderroc del Forn de Barraca, per tal d’examinar la documentació dipositada per l’empresa.

Aquestes iniciatives se sumen a la pregunta enregistrada aquesta mateixa setmana per l’eurodiputada d’UP Sira Rego, qui s’ha adreçat a la Comissió Europea per a fer-li saber la seua “preocupació” al voltant de la destrucció de l’horta d’Alboraia i exigir-li que advertisca al Govern Espanyol de les possibles sancions a les què s’exposa per incomplir la directiva sobre qualitat de l’aire, incloent la paralització del projecte.

Per a Estefania Blanes, “l’execució de l’enderroc del Forn de Barraca el dia mundial de lluita contra l’emergència climàtica, que suposarà la destrucció per a sempre de part de la nostra horta productiva per a ampliar una autovia, és un símbol de la ignomínia”. La diputada d’esquerres ha demanat al PSOE que “reflexione”, perquè “les seues accions no demostren un compromís amb la lluita contra el canvi climàtic”.

Related Articles

Back to top button