Maestro (EU) demana la compareixença de la ministra Montero per l’informe inexistent de l’Advocacia sobre el bloqueig als pagaments a les CCAA

Esquerra Unida del País Valencià, en paraules de la seua diputada en el Congrés, Roser Maestro, ha qualificat d’“irresponsable” el comportament del Govern de Pedro Sánchez pels impagaments a les CCAA dels lliuraments a compte de la liquidació dels tributs i de les compensacions pel canvi de model de còmput de l’IVA “amb excuses de mal pagador”.

Per a Maestro, “estem davant un problema molt greu que afecta de manera molt crua a la Generalitat Valenciana”.

La diputada d’Esquerra Unida al Congrés, Roser Maestro, ha anunciat avui que sol·licitarà la compareixença de la ministra d’Hisenda en la comissió d’Economia perquè done explicacions “sobre els incompliments de tresoreria a les Comunitats Autònomes sense que existisca l’informe de l’Advocacia que presuntament avala els impagaments”.

Maestro s’ha mostrat molt crítica davant l’actuació del Govern d’Espanya, que ha qualificat d’”irresponsable”, ja que “està posant la tresoreria de la Generalitat Valenciana en un situació límit”.
“Ja no es tracta de no reconéixer el deute històric, o de la reforma del finançament que tenim pendent des de fa 5 anys, sinó d’un retard injustificat en els pagaments que haurien de ser habituals a les Comunitats Autonòmes, que, sumat a l’infrafinançament que patim els valencians i les valencianes, està limitant al màxim el marge de maniobra del govern valencià i perjudicant sobremanera a la societat valenciana, qui pateix unes retallades que no s’haurien de produir”.

La diputada de la formació d’esquerres ha instat al govern d’Espanya a “no excusar la seua inoperativitat en suposats informes que no existeixen” i ha eixigit que busque amb urgència una solució al greu problema que està generant amb l’impagament -sols al País Valencià- d’uns 450 milions d’euros en concepte de lliuraments a compte i d’uns 273 milions d’euros en concepte de compensacions pel canvi de model de còmput de l’IVA.

Per últim, Maestro ha afirmat que sol·licitarà l’informe de l’Advocacia per escrit.

Related Articles

Back to top button