EU consultarà a les seues bases la investidura, l’acord de govern i la participació de la formació en el Consell

El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià, celebrat aquest matí en Xàtiva, ha valorat tant els resultats electorals del passat 28 d’abril, que suposaren el seu retorn a Les Corts, com els del passat 26 de maig, on la formació liderada per Rosa Pérez Garijo va concórrer en un total de 142 candidatures, tant en diverses coalicions com en solitari, i va obtindre un total de 135 regidors i regidores d’Esquerra Unida.  

El màxim òrgan de direcció d’EUPV entre assemblees, el Consell Polític Nacional, s’ha reunit avui en la capital de La Costera per a debatre els resultats obtinguts en les urnes durant el doble cicle electoral del 28 d’abril i del 26 de maig, amb la celebració d’eleccions generals, autonòmiques, europees i municipals. 

Lluny de triomfalismes, la coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, ha reconegut que “els resultats de les eleccions municipals no són bons” i que “Esquerra Unida ha perdut vots i regidors en termes globals, sent els casos de la ciutat d’Alacant i l’àrea metropolitana de València especialment greus, on la pèrdua ha sigut significativa”.

No obstant això, la líder de la formació ha afirmat “malgrat que el context no era favorable, Esquerra Unida ha resistit millor que altres gràcies a la seua implantació territorial”. Per a Rosa Pérez, “els resultats d’EUPV han sigut especialment satisfactoris en aquells municipis on s’ostentava l’alcaldia, revalidant-se en la gran majoria d’ells i, fins i tot, en la majoria de casos, incrementant la diferència respecte als seus competidors. Així, EU compta amb deu alcaldies: Riola, Polinyà de Xúquer, Albalat de la Ribera, Chelva, Llutxent, Barxeta, Aspe, Monforte del Cid, Simat de la Valldigna i Fuenterrobles.

En opinió de la coordinadora, “Xàtiva, la ciutat on celebrem hui el Consell Polític, o La Vall d’Uixó, són també referents de grans resultats en una cojuntura que ens perjudicava”.

Consulta als afiliats

Deixant de banda les eleccions municipals, el ben cert és que, arran dels resultats obtesos en les eleccions autonòmiques, en les quals Esquerra Unida del País Valencià anava en coalició amb Podem, la formació liderada per Rosa Pérez Garijo ha tornat a Les Corts amb dues diputades i té l’oportunitat, per primera vegada en la seua història, de participar en el govern valencià amb un programa que a hores d’ara està negociant-se amb la resta de forces polítiques. 

Aquesta qüestió serà objecte de consulta a l’afiliació d’Esquerra Unida prèviament a la data límit de la investidura del President de la Generalitat, que es preveu el proper 12 de juny.

Related Articles

Back to top button