Unides Podem Canviar Europa presenta a València el seu programa electoral per a les eleccions europees

La candidata d’IU al Parlament Europeu Vanessa Angustia afirma que la coalició s’ha decidit per València per a presentar el programa electoral perquè “reuneix les claus del projecte polític que proposem per a Europa”, en relació a l’oposició als tractats de lliure comerç que tant ha perjudicat el sector citrícola, la memòria democràtica dignament representada per la política d’exhumacions, i la ferma convicció que el Mediterrani no pot ser una tomba per a milers de persones

Carmen Álvarez, candidata d’EUPV a l’Ajuntament de València, reclama una Unió Europea d’esquerres en sintonia amb una València que cuide i actue en favor de la gent treballadora

Unides Podem – Canviar Europa presenta hui a les 18 hores en la Plaça de Patraix de València el programa electoral amb el qual aspira a una profunda transformació d’una Europa que qualifica com a “neoliberal i antisocial per culpa del Tractat de Maastricht”, tal com ha afirmat Carmen Álvarez, candidata d’EUPV a l’Ajuntament de València en la llista de Unides Podem – Esquerra Unida.

Estefania Blanes, rrecentment triada diputada autonòmica en Les Corts, ha destacat que “la importància de comptar amb persones d’IU i EU en les institucions es deu a la nostra trajectòria i lluita política, que garanteix l’existència de polítiques rupturistes de transformació social”.

Per la seua part, Carmen Álvarez ha assenyalat la importància d’aconseguir una Unió Europea d’esquerres que trenque amb les polítiques neoliberals del dèficit i el deute que han suposat les retallades en polítiques socials i que la ciutadania i els Ajuntaments han patit, sent víctimes. “Els qui han generat la crisi han acabat finançant-se amb diners públics”, ha etzibat.

“Cal revertir la política de dèficit zero que ha ofegat als Ajuntaments, un deute injust que té el seu origen en les entitats financeres i que ha pagat la ciutadania, a través de les entitats locals, malgrat ser les menys endeutades i els qui més racionalment han fet inversions per a la ciutadania”, ha declarat Álvarez.

D’aquesta manera, Unides Podem Canviar Europa vol centrar la seua proposta política en la millora de la qualitat de vida de la majoria social treballadora, la defensa i aplicació dels Drets Humans i la democratització d’una Unió Europea excessivament opaca i burocratitzada. Així la candidata Vanesa Angustia ha destacat que “apostem per mecanismes democràtics com ara referèndums per a la presa de decisions, mentre que uns altres prefereixen els despatxos amb grans lobbies de poder”.

La fins ara senadora, ha simbolitzat l’actual statu quo de poder europeu referint-se a ell com el “trident neoliberal” compost pels socialdemòcrates, conservadors i liberals, “els qui han compartit el 75% de les decisions, incloses aquelles que han provocat l’actual situació de crisi agrícola al País Valencià”.

Finalment, la candidata ha afegit que “mentre ens intenten convéncer que existeix un conflicte entre nacionalitats en el si de la Unió Europea, la realitat és que l’únic conflicte que existeix és de classes i per això les polítiques antisocials europees afecten per igual a treballadors siguen del país que siguen”.

 

València, ciutat triada per Unides Podem per a començar a canviar Europa

No és casual  que València haja sigut triada per a presentar el programa de la coalició Unides Podem per a les eleccions europees. “PP, PSOE i Ciutadans han defensat a Europa el mateix en contra de valencians i valencianes, que és la liberalització del mercat i l’entrada de la taronja sud-africana” ha sentenciat l’ex senadora Vanessa Angustia.

En la seua opinió, “aquest trident neoliberal, que ara s’identifica com el fre a l’extrema dreta, és el responsable del seu avanç”. Unides Podem aposta per “una Europa solidària” i per això la coalició ha triat València, una ciutat mediterrània, per a explicar el seu programa en matèria de migracions, que “posa a les persones per damunt dels interessos econòmics, que respecta els drets humans i que no embene a aquells que pretenen travessar una frontera buscant una vida millor”.

Finalment, la política gallega ha afirmat que “València és referent en memòria democràtica i a l’extrema dreta també se li frena mitjançant educació i memòria”, per això és la ciutat és l’enclavament triat per a presentar “la primera directiva en matèria democràtica que impulsarem des d’Unides Podem Canviar Europa en el Parlament Europeu”.

 

Related Articles

Back to top button