Els principals càrrecs institucionals d’Esquerra Unida del País Valencià són dones

Després de les últimes eleccions autonòmiques i generals, actualment són cinc dones amb representació en el Congrés dels Diputats, en les Corts Valencianes, en les Diputacions Provincials i en el Europarlament.

La coordinadora general de la formació i diputada electa en els últims comicis autonòmics, Rosa Pérez Garijo, destaca la importància de que les dones siguen la cara visible de la política i afirma que aquest fet “és un reflex de la importància del paper del feminisme en la societat i en Esquerra Unida”

Les eleccions autonòmiques i generals celebrades el passat 28 d’abril van aconseguir que Esquerra Unida recuperara dues diputades en les Corts Valencianes i mantinguera el lloc que ja tenien en el Congrés dels Diputats. A aquest positiu resultat electoral, cal afegir-li que els tres càrrecs aconseguits estan ocupats per dones i “és un reflex que la política ja no és només feta per homes i per a homes i les dones ja no volen que ningú parle per elles i les represente”, assenyala Rosa Pérez Garijo, coordinadora d’EUPV.

Les noves diputades electes han sigut Roser Maestro, diputada per València en el Congrés, i Rosa Pérez Garijo i Estefanía Blanes, diputades per València i Alacant, respectivament, en les Corts Valencianes. A més, Pérez Garijo és actualment diputada provincial de València en la Diputació. El mateix càrrec ostenta Raquel Pérez Antón, Diputada provincial d’Alacant. Finalment, EUPV també compta amb representació parlamentària a Europa amb la castellonenca Marina Albiol. La formació considera que no són fets aïllats sinó el reflex de la societat actual on la dona ha adquirit un paper rellevant en la presa de decisions i que les últimes vagues feministes celebrades el 8 de març demostren que encara volen més fins a aconseguir una igualtat real i efectiva.

“Esquerra Unida es considera un partit feminista i no solament pel fet de tindre dones com a caps de llista electorals. Aquest fet el poden fer molts partits, però el realment important és proposar i impulsar lleis que afavorisquen a la inclusió i la igualtat real de les dones. Equiparar salaris, oferir-les llocs de treball qualificats amb condicions laborals dignes i protegir-les front la violència masclista en totes les seues formes, són els primers passos que hem de donar” ha afirmat Pérez Garijo.

Related Articles

Back to top button