DE L’ESQUERRA D’ALZIRA EXIGIREM A LA CONFEDERACIÓ HIDROGRÀFICA DEL XÚQUER I A LA GENERALITAT VALENCIANA SOLUCIONS PER ALS BARRANCS

Des de la coalició d’EUPV-ERPV exigim a la Generalitat Valenciana i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que posen damunt la taula solucions viables per solventar les inundacions causades pels barrancs «que es repeteixen tots els anys a causa de les fortes pluges», explica el candidat Iván Martínez.

 

«Des d’Esquerra Unida d’Alzira en l’equip de govern hem prioritzat la construcció del canal de les Basses, en front a l’opció del PP que pretenia fer autovia en l’Avinguda de la Ribera cap a Carcaixent», explica Martínez. Aquest canal ha evitat les inundacions en la barriada en els dos últims greus episodis de pluges torrencials en el novembre i abril passats. El regidor explica també que en aquesta legislatura s’han destinat més recursos en personal per al manteniment del nostre terme, al riu Xúquer o en la Casella i la Murta. Així com que l’Ajuntament ha donat ajudes als vehicles afectats i rebaixat l’IBI rústic, mesures que fins abans mai s’havien arbitrat.

No obstant, «des de l’Esquerra d’Alzira entenem que el municipi no pot afrontar a soles aquests greus problemes, i cal la implicació d’altres administracions i un major finançament», diu el candidat. Per a la coalició és prioritari donar una solució definitiva al barranc de la Murta, i evitar que sempre s’inunde el principal polígon que tenim. Cal donar solució als barrancs Fosc, Garcia Maria i de l’Arena, darrere d’Avidesa, herència d’un mal urbanisme des dels 1960 fins als últims anys que ningú ha afrontat. D’igual manera, és necessari que el barranc de Barxeta no estrangule el de la Casella, que és el que provoca problemes a Vilella i les Basses.

«Des de l’Esquerra d’Alzira entenem que tot plegat passa per una solució igualment mediambiental, de frenar l’urbanisme expansiu tal i com hem fet aquesta legislatura (anul·lant PAIs com el de Sos en la Barraca o el camp de golf de la Garrofera) i de manteniment dels barrancs amb repoblacions de fauna autòctona», conclou Martínez.

Alzira a 3 de maig de 2019

Related Articles

Back to top button