Unides Podem Esquerra Unida es reuneix amb el comité d’empresa de Neteges Raspeig i Netalia per a conéixer les seues reivindicacions

Les principals candidates per València a les Corts de la coalició s’han compromés a atendre les propostes del comité i incorpora-les al seu programa.

Aposten per la reversió a la gestió pública dels contractes de serveis que, actualment, estan externalitzats. Si no fóra possible, s’exigeix la creació d’una oficina de supervisió i avaluació.

Pilar Lima i Rosa Pérez Garijo, número 1 i 2 en les llistes a les Corts d’Unides Podem Esquerra Unida i Esther Sanz, candidata a les europees, es van reunir aquest dimecres amb el comité d’empresa de Neteges Raspeig i Netalia, adjudicatària del manteniment de 85 edificis públics del País Valencià. Les més de 600 treballadores van estar 26 dies en vaga per impagaments fins al passat 15 de març, dia que van decidir ajornar-la fins a l’11 d’abril amb l’objectiu de comprovar si compleixen amb el pagament dels salaris, com els han promés.

La reunió ha servit per a conéixer la situació actual i recollir les propostes que el comité té per a solucionar el conflicte amb l’empresa. La principal preocupació, són les poques garanties que ofereixen aquestes empreses i els incompliments de les quals en legislació laboral (impagaments, retards, incompliment del conveni…) són continus i no semblen tindre una solució pròxima.

Per això consideren que la solució passa per la reversió a la gestió pública, mitjançant la recuperació de la contracta a través de la pròpia administració o de qualsevol de les entitats que configuren el sector públic (administratiu o empresarial). Una intervenció pública en la direcció, en el control i en la gestió d’aquests serveis que evite una mala gestió privada, on hi haja un avantatge en el cost del servei i una major eficiència d’aquest, i que repercutisca a la ciutadania que són els que contribueixen amb els diners públics.

En cas que no fóra possible recuperar i revertir la situació, es proposa la Creació d’una oficina de supervisió i avaluació de la contractació pública de la Generalitat Valenciana. Duent a terme la supervisió i avaluació dels compliments dels plecs de condicions de tots els contractes públics que es liciten, garantint i propiciant un portal de queixes i suggeriments, tant de les treballadores com de la ciutadania com a usuaris dels serveis. Amb aquesta i altres mesures de control, es busca que realment siga un instrument participatiu, d’eficàcia i amb uns objectius clars.

Per part seua, Unides Podem Esquerra Unida s’ha compromés amb el comité a incorporar les seues reivindicacions en el seu programa electoral amb la intenció de portar-les a les Corts i poder revertir la situació i millorar les condicions laborals de les seues treballadores. Des de la coalició, afirmen que és imprescindible recuperar per a la gestió pública d’aquest tipus de serveis perquè és la principal garantia que es complisquen amb eficiència, qualitat i amb respecte i compromís tant cap als usuaris com cap als empleats.

Related Articles

Back to top button