Roser Maestro, Cristian Veses i Iñaki Pérez encapçalaran les candidatures d’Esquerra Unida a les eleccions generals

El passat diumenge 10 de març va finalitzar el procés de primàries d’Esquerra Unida del País Valencià, mitjançant el qual l’afiliació i els simpatitzants de la formació d’esquerres van triar als seus candidats i candidates per al Congrés i per al Senat.

Per la circumscripció de València ha sigut triada Roser Maestro amb un 59,96% dels vots. A Castelló, concorrerà l’única llista presentada, liderada per Cristian Veses i Donet i a Alacant, l’encapçalada per Iñaki Pérez Rico.

Esquerra Unida del País Valencià ja té a les seues candidates al Congrés i el Senat per a les pròximes eleccions generals, elegides per primàries obertes a simpatitzants. Entre els dies 4 i 9 de març, es van dur a terme les votacions telemàtiques i el diumenge 10 de març es van instal·lar meses electorals en cadascuna de les comarques valencianes per a les votacions presencials.

Afiliats i simpatitzants han triat en la circumscripció de València la llista “Fent Feminisme fem socialisme” encapçalada per Roser Maestro amb un 59,96% enfront del 40,04% aconseguit per la candidatura  encapçalada per l’exdiputada autonòmica Esther López Barceló.

Pel que fa a la circumscripció d’Alacant, ha sigut confirmada l’única llista, que comptava amb el suport de l’equip del coordinador federal d’IU, liderada per Iñaki Pérez Rico. També a Castelló es va presentar una única llista amb la referència d’Alberto Garzón, encapçalada per Cristian Veses i Donet.

D’altra banda, les candidates al Senat seran Maria José Gómez Pimpollo per Alacant, Francisco Porcar per Castelló i Luis Escobar per València.

La participació

En la circumscripció de València, l’única a la qual confrontaven dues candidatures, un total de 3.478 persones, entre persones afiliades i simpatitzants, podien votar telemàticament a l’elecció de les representants d’Esquerra Unida al Congrés i el Senat, dels quals l’han participat 1.122, la qual cosa suposa un percentatge de participació del 32,2%.

Quant al vot presencial, el cens comptava amb 2.336 persones entre afiliades i simpatitzants. La participació ha sigut de 417 persones, la qual cosa suposa un 17,85% del total.

Related Articles

Back to top button