Podem i Esquerra Unida acudiran conjuntament a la manifestació del 8M

Podem i Esquerra Unida acudiran conjuntament a la manifestació convocada per la Comissió 8 de març a València sota el lema ‘Front la barbàrie, lluita feminista’.

Aquesta serà la primera ocasió en què Esquerra Unida i Podem participaran de forma unitària en un acte públic, després de la ratificació del preacord de confluència electoral per les bases de totes dues formacions.

A més a més, els dos partits han fet una crida a la participació en aquesta jornada de vaga laboral, de consum, educativa i de cures.

«És fonamental donar suport a aquesta reivindicació per a aconseguir una societat més justa i igualitària. Necessitem unes institucions que garantisquen, mitjançant recursos públics, les cures i unes condicions laborals dignes», ha assenyalat la cap de llista per València a les Corts Valencianes, Pilar Lima.

«El projecte de futur que el feminisme planteja –ha afegit Lima– és profundament democràtic i defensar el contrari suposaria una reculada en matèria de drets conquistats per les dones organitzades en el moviment feminista de llarg a llarg de l’Estat. Les polítiques en favor de la igualtat i contra les violències masclistes suposen, en moltes ocasions la diferència entre la vida i la mort de dones i xiquetes».

Per part seua, la coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que «el feminisme no és només la lluita de les dones, és un prisma que amplifica les nostres lluites, interpel·lant directament a les realitats materials dels qui més pateixen i creant aliances i estratègies per a canviar les desigualtats que vivim dia a dia les classes populars».

«El feminisme és l’exemple que és possible canviar les coses des de baix amb una alternativa transformadora per a una societat justa, lliure, solidària i igualitària», ha conclòs.

La manifestació del 8 de març arrancarà a València a les 18.00 hores des de la rodalia de l’estació del metro Xàtiva i seguirà fins a Torres de Serrans.

A més, La Morada, seu de Podem, estarà tot el dia oberta com a punt de cures organitzat per homes .

Related Articles

Back to top button