Estañ i Pérez signen el preacord de confluència que haurà de ser ratificat per les bases de Podem i d’Esquerra Unida

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, han fet una crida a la militància d’ambdues organitzacions perquè voten massivament pel “sí” a la confluència.

Sobre l’avançament electoral anunciat pel govern de Pedro Sánchez, ambdós dirigents han criticat “que en compte de política es facen càlculs electorals” i han posat en valor “el projecte de país que representa Unidos Podemos

Aquest matí, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, han plasmat amb la seua signatura el document de preacord per a acudir conjuntament a les eleccions autonòmiques, que haurà de ser ratificat en referèndum per la militància d’ambdues organitzacions. Així ho han anunciat en la compareixença posterior, on han fet una crida a les seues bases a votar massivament pel “sí”.

Tal i com ja va anunciar la formació de Rosa Pérez, la militància d’Esquerra Unida podrà fer-ho els pròxims dies 20, 21 i 22 de febrer via online i el 24 en urna, mentre que la de Podem serà convocada en les dates que la formació morada concretarà la setmana vinent, a falta de solucionar algunes qüestions tècniques.

Estañ i Pérez Garijo han assegurat que els militants d’ambdues forces polítiques “són conscients de la situació política en què ens trobem i de la necessitat d’aconseguir una unitat d’acció política i electoral que siga capaç d’aplicar polítiques en benefici de les classes populars del nostre país”.

El líder de Podem ha afirmat que “no podem perdre de vista ni el nostre paper a l’hora d’aconseguir un canvi profund al País Valencià, que vaja més enllà del primer Botànic, ni tampoc que som el dic de contenció contra les polítiques nefastes i antisocials de la dreta, que els valencians i les valencianes vam patir durant tants anys”. Per la seua part, Pérez Garijo ha sentenciat: “serem la garantia d’un govern per a la majoria social i la clau perquè els ‘botiflers’ no tornen”.

 

Avançament electoral

Sobre l’avançament electoral anunciat per Pedro Sánchez, Estañ i Pérez han recordat “la importància del paper jugat per Unidos Podemos primer amb la negociació dels pressupostos generals de l’Estat, que tenien el segell indiscutible del grup confederal i després negociant fins el final amb les diverses forces polítiques per tal de poder tramitar uns pressupostos que suposaven l’increment de la partida per a dependència, l’eliminació del copagament farmacèutic, l’increment del parc d’habitatges de lloguer o el 9,8 de les inversions territorialitzades per al País Valencià, entre moltes altres mesures”.

Per tot això, ambdós dirigents han criticat “que en compte de política es facen càlculs electorals” i han posat en valor “el projecte de país que representa Unidos Podemos davant de la dreta ‘trifàlica’ i de tots aquells a qui els preocupen les banderes per damunt del benestar de la gent”.

Accedeix als acords signats:

[PDF valencià] ACORD PODEM-EU 15 FEB 2019_val_signat

[PDF castellà] ACORD PODEM-EU 15 FEB 2019_cas_signat

Galeria de fotografieshttps://photos.app.goo.gl/da15UXhzupUrG4gg6

 

Related Articles

Back to top button