Europa investiga les irregularitats de l’illa de Benidorm a instàncies d’Esquerra Unida

A instàncies d’una petició a l’Eurocambra presentada pel col•lectiu local de Benidorm d’Esquerra Unida del País Valencià, el Parlament Europeu investigarà les irregularitats en l’explotació del restaurant de l’illa de Benidorm i els perjudicis que aquesta ocupació de l’espai públic està causant al medi natural i al patrimoni públic. Segons expressa l’eurodiputada d’EUPV Marina Albiol, “hem aconseguit que tant la Comissió Europea com la Comissió de Medi Ambient de l’Europarlament comencen a requerir informes per a portar a terme una investigació, ja que hi ha indicis clars de que s’estan vulnerant directives europees de protecció de l’hàbitat, en una zona que precisament forma part de la Xarxa europea Natura 2000”.

La petició ha estat admesa a tràmit, i la Comissió de Peticions ja ha encarregat una investigació del cas per part de la Comissió Europea i de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària. Albiol indica que “en més de quaranta anys ni el govern autonòmic ni l’estatal ni tampoc els governs municipals de Benidorm han semblat interessats a posar fi a una activitat il•legal que, a totes llums, causa un continuat perjudici sobre un patrimoni natural especialment vulnerable. I davant aquesta ineficàcia institucional front al problema, volem que les autoritats europees impulsen mesures per la preservació i la recuperació de l’hàbitat”.

‘Pedaços’ per tapar irregularitats

La candidata d’EUPV a les eleccions autonòmiques per les comarques d’Alacant, Estefania Blanes, ha comentat per la seua banda les recents informacions sobre la revocació de la llicència municipal i la multa pels vessaments il•legals del restaurant indicant que “semblen ‘pedaços’ que tracten de tapar un cas de major envergadura que no pot solucionar-se amb sancions administratives. En un assumpte tan greu cal reclamar responsabilitats, tant a aquells que han permés tants anys  les irregularitats, com als que s’han beneficiat d’una situació il·legal”.

Blanes, en aquest sentit, reclama al Botànic “que d’una vegada actuen en la gestió mediambiental amb la valentia que esperàvem les valencianes d’un govern progressista, i que posen fre als abusos sobre el territori als quals estem tan acostumats a tot el territori autonòmic, però especialment a les comarques del sud. Conselleria i govern central han de solucionar el problema ja, de forma definitiva, amb passos decisius per a defensar el medi ambient i el patrimoni de totes i tots”.

Related Articles

Back to top button