EUPV exigeix a Hisenda un pla de xoc per a evitar retards en els pagaments

Esquerra Unida del País Valencià es mostra preocupada davant dels retards constants en els pagaments a les entitats del tercer sector que gestionen centres ocupacionals i centres de menors, i que suposen retards en les nòmines dels treballadors i de les treballadors de fins a tres mesos.      

La coordinadora de la formació d’esquerres, Rosa Pérez Garijo, ha exigit hui al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, “un pla de xoc per a pagar a temps i complir així amb les obligacions de la Generalitat amb els treballadors i els usuaris dels centres”.

La també diputada d’Inclusió Social a la Diputació de València ha celebrat “el desenvolupament legislatiu que el Botànic ha fet al llarg de la legislatura en matèria social, especialment amb la Llei de la Renda Valenciana d’Inclusió i amb la Llei de Serveis Socials Inclusius, que Les Corts debatran el proper dia 30”, però ha mostrat la seua “profunda preocupació” respecte als reiterats retards en els pagaments a les entitats del tercer sector que gestionen centres ocupacionals i centres d’atenció als menors, i que suposen retards en les nòmines dels treballadors i de les treballadors de fins a tres mesos.

Pérez Garijo s’ha referit així a les protestes que van tindre el dimecres d’aquesta setmana davant l’edifici del PROP a la ciutat d’Alacant. “Si el Consell no paga a temps a les associacions sens ànim de lucre que gestionen els centres, ens trobem retards en les nòmines dels treballadors, que es veuen obligats a treballar sense cobrar”.

Per aquesta raó, la dirigent d’EUPV ha exigit al Consell, i en concret al conseller d’Hisenda que pose en marxa un “pla de xoc” prioritzant els pagaments de manera que aquests treballadors puguen cobrar puntualment la seua nòmina a l’igual que el personal funcionari, el professorat i el personal sanitari”. En opinió de Pérez Garijo, “un govern que diu rescatar persones ha de passar de les paraules als fets”.

Related Articles

Back to top button