Esquerra Unida alerta a la Comissió Europea del retrocés en la protecció de les dones front a la violència masclista

L’eurodiputada d’Esquerra Unida Marina Albiol ha denunciat davant la Comissió Europea les retallades que impulsa la dreta espanyola en matèria de protecció de les dones víctimes de violència masclista. Albiol ha adreçat una pregunta escrita a la Comissió Europea en què cita els casos de violacions denunciats al País Valencià només en les primeres hores de l’any (a Borriana i Callosa d’en Sarrià), alertant de les maniobres de les formacions de dretes per derogar la Llei de Violència de Gènere, i allunyant-se del Conveni d’Istanbul de prevenció i lluita contra la violència masclista subscrit per l’Estat espanyol: “S’estan promovent canvis legislatius que augmentaran la desprotecció de les dones, que continuem sent assassinades i violades. Fins i tot el PP, que va subscriure aquest conveni internacional, s’inclina per tombar alguns dels avanços que hem aconseguit les dones per intentar frenar aquesta violència”, denuncia Albiol.

L’eurodiputada requereix a la Comissió Europea quines mesures s’han portat a terme per assegurar que l’Estat espanyol compleix aquest conveni, i si preveu algun tipus d’actuació en cas que cristal·litzen aquestes retallades a la protecció jurídica de les dones: “Les autoritats europees no poden fer veure que s’avança en la igualtat i en la lluita contra la violència masclista, i alhora quedar-se de braços plegats quan s’amenaça una llei fonamental per garantir la protecció de la meitat de la ciutadania”. En aquest sentit, interpel·la a la Comissió remarcant “si ara per ara, davant els fets que veiem dia rere dia, està garantida la seguretat de la meitat de la població. Els convenis internacionals no poden quedar en paper mullat, i menys un compromís d’aquestes característiques, bàsic per lluitar contra els crims masclistes”.

En termes semblants s’ha pronunciat també al respecte la coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, qui afirma que “no podem cedir ni un sol pas enrere en la lluita contra la violència masclista. Si el PP valencià recolza al PP andalús en la derogació de la Llei de Violència de Gènere, haurà de respondre davant la ciutadania valenciana per donar oxigen als maltractadors, assassins i violadors. En aquesta lluita, o s’està amb les víctimes o s’està amb els botxins, i des d’EUPV no permetrem en cap cas que des de dalt es tombe cap dels avanços que hem aconseguit les dones des de baix, a base de lluita i reivindicació”.

Related Articles

Back to top button