Rosa Pérez Garijo entrega les denúncies que va interposar davant la Fiscalia Anticorrupció en la Comissió d’Investigació de Taula

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià i diputada provincial de València, Rosa Pérez Garijo, ha obert aquest matí el primer torn de compareixences de la Comissió de Taula explicant el contingut íntegre de les set denúncies que va interposar davant la Fiscalia Anticorrupció –la primera d’elles el 30 de juliol de 2014–, una còpia de les quals ha lliurat a la Presidència de la Comissió, junt amb els esquemes amb l’entramat de les empreses, per primera vegada fora de seu judicial.

Pérez Garijo ha afirmat “no estar satisfeta amb la instrucció del cas Taula i lamenta que “la fiscalia no haja obert peces separades de la contractació de LEDS o les presumptes irregularitats en la gestió de l’àrea de carreteres des de l’ens provincial, amb modificacions d’obra amb informes en contra”.

La coordinadora de la formació d’esquerres i denunciant del cas Taula ha comparegut avui al si de la ‘Comissió especial d’Investigació sobre la contractació de la Generalitat amb la trama investigada en el marc de l’Operació Taula en Les Corts’ baix la màxima expectació.

L’actual vicepresidenta quarta de la Diputació de València ha començat la seua intervenció explicant com, en ser nomenada diputada provincial, va començar a sol·licitar expedients perquè “tenia la sospita que a la corporació provincial es podien cometre irregularitats que no es coneixien perquè el focus estava posat a l’Ajuntament i a Les Corts”.

“De la documentació que estava recopilant estava armant una denúncia” ha prosseguit Pérez Garijo, qui ha explicat que “vaig interposar la primera denúncia el 30 de juliol de 2014 després de rebre un pendrive amb documentació i 57 àudios amb un total de 10 hores de duració, on hi havia fins a quatre gravacions contant bitllets, i que vaig aportar a la Fiscalia perquè creia que el seu contingut podia ser constitutiu de delicte”. Aquesta denúncia ha sigut entregada a la Presidència de la comissió de forma íntegra que l’ha distribuïda entre els grups parlamentaris.

Rosa Pérez ha llegit durant les seues intervencions transcripcions dels àudios on estaven presumptament involucrades persones de màxima importància del PP com ara Alfonso Rus, David Serra o Máximo Caturla i tractaven temes relacionats amb contractació pública o pagaments entre empreses. “Després d’escoltar els àudios i estudiar els informes i documentació, sembla que podria existir una trama destinada a l’enriquiment personal i el finançament irregular del PP a través de les administracions públiques, sent Marcos Benavent el nexe d’unió”, ha sentenciat.

 

Víctima d’una persecució per denunciar un cas que “no s’està instruint correctament”

En resposta a les diferents preguntes formulades pels grups polítics, Pérez Garijo ha afirmat “no estar satisfeta amb la instrucció del cas Taula i lamenta que “la fiscalia no haja obert peces separades de la contractació de LED o les presumptes irregularitats en la gestió de l’àrea de carreteres des de l’ens provincial, amb modificacions d’obra amb informes en contra”.

Per últim, la coordinadora d’EUPV ha lamentat la dificultat que suposa denunciar la corrupció per les persecucions polítiques i personals, amenaces i obstacles que es troben. “Cal recordar que jo vaig seure en una banqueta abans que ningú, com a querellada per injúries i calúmnies, abans que tota eixa gent, amb noms i cognoms, que contava bitllets”.

Els denunciants de corrupció passen un autèntic calvari. Fan el que han de fer i les conseqüències són terribles. No podem demanar a la gent ser heroïnes i herois” ha afegit Pérez Garijo en relació a la seua vivència personal. “Jo no estic aforada ni ho estava quan vaig denunciar el cas Taula. Això em va suposar fins a cinc querelles, totes elles arxivades. Però jo era Diputada en l’oposició, era la meua tasca i ho tornaria a fer” ha conclòs.

Related Articles

Back to top button