Joves per Algemesí aborda la problemàtica del col·lectiu LGTBI

Els nostres joves han estat els primers en organitzar una taula rodona a Algemesí amb membres del col·lectiu LGTBI

El diumenge 2 de desembre a les 18:00 hores, es celebrava la xerrada LGTBI en el Saló d’Actes del Casino Liberal organitzada per Joves per Algemesí. El primer acte públic dels nostres joves va ser presentat i conduit per Noelia Girbés, integrant de la plataforma.

El debat, que comptava amb huit ponents, va obtenir una gran acceptació i una gran afluència de públic algemesinenc que ompli de gom a gom la sala d’actes, que té una capacitat aproximada de 70-90 persones assegudes. La xerrada va oferir diversos temes al voltant del col·lectiu LGTBI al que, tots els participants, excepte un ponent, pertanyien.

Diverses problemàtiques del col·lectiu LGTBI

Els diferents temes que es van tractar durant les intervencions dels ponents van ser: la LGBTIfòbia en Algemesí (Ainhoa Machí); l’origen del Dia de l’Orgull Gai (Guillem Alventosa) i l’estigma de la plumofòbia (Pau Cortell). Seguidament, Matthew Conde i Hades Cercós van explicar els les seues experiències personals amb la transsexualitat i Mar Nàcher va comentar la relació de la lluita feminista amb la lluita LGTBI. Finalment, Vega Pérez va donar la seua opinió sobre la bisexualitat i Olga Girbés va explicar la seua experiència personal com a bisexual.

Joves per Algemesí - LGTBI

Durant les quasi dos hores que durà l’acte, els públic va mostrar una altra participació amb preguntes i reflexions al respecte dels temes, tot amb un clima agradable i distés gràcies a la naturalitat en què els ponents explicaren les seues experiències personals.

L’estrena de Joves per Algemesí en públic

Joves per Algemesí és la plataforma impulsada per Joves d’EU-Algemesí per tal de mostrar els problemes socials de la societat actual. Pretenen mostrar amb criteris eixos problemes i informar, així com conscienciar a la població. Este primer acte ha estat una primera posada en escena que en paraules del coordinador Josep Higuera “ens anima de cara a preparar més actes com este i seguir posant en l’agenda les preocupacions dels joves algemesinencs”.

Des de Joves per Algemesí volen donar les gràcies a tots els assistents i especialment a les autoritats que assistiren a l’acte: el regidor de Comunicació, Ocupació i Participació Ciutadana Marc Vendrell que també és membre de la plataforma; la regidora d’Educació i Igualtat, Fina Machí, i el regidor de Cultura i Esports i primer Tinent d’Alcalde, Pere Blanco.

Related Articles

Back to top button