EUPV denuncia que el sobrecost del manteniment de les obres paralitzades del centre penitenciari de Siete Aguas ascendeix a més de 850.000 euros

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha criticat de nou el malbaratament  de diners que suposa per a les arques estatals la paralització de les obres del centre Penitenciari de Siete Aguas i que ja arriben a més 850.000 euros. En una resposta donada al representant valencià en la Cambra Baixa, el Govern assegura que desconeix els motius de la paralització d’aquesta obra i que encara ha d’estudiar la situació “anòmala” que s’ha creat i intentar solucionar-la.

El passat mes de juliol Ricardo Sixto va tornar a dirigir una bateria de preguntes al Govern encapçalat per Pedro Sánchez per a conèixer els plans del nou Executiu per a les obres paralitzades del centre penitenciari de Siete Aguas després d’anys d’inaccions per part del PP. “La resposta que ens donen no sols ens confirma que no hi ha una solució al problema sinó que, a més, continua el malbaratament de diners públics”, ha dit.

El diputat valencià ha recordat que el populars ja van reconèixer que des de que es van paralitzar les obres al 2014 fins a juny de 2017 el cost de la vigilància de les instal·lacions ascendia a 600.000 euros. En canvi, aquesta quantitat encara és major degut a que el nou Govern confirma que es continua abonant aquesta despesa que arriba a 14.262 euros al mes. “Això vol dir que des d’aleshores aquesta xifra s’ha incrementat i ja arriba a més de 850.000 euros, quantitat a la qual cal afegir el cost del contracte de construcció de l’obra que, finalment, va ascendir a 89.144.228 euros després d’una modificació amb sobrecostos”.

A més, també s’indica en dita resposta que fins al mes d’octubre de 2018  s’havien certificat del contracte de construcció de l’obra principal la quantitat de 14’5 milions d’euros d’un pressupost de 89’1 milions, es a dir, un 16’2 per cent. Aquestes dades “evidencien que cada dia que passa sense que aquest equipament estiga obert suposa un nou dispendi econòmic que al final paguem tots els ciutadans per la pròpia ineficàcia de la política duta a terme pel PP i la falta de solució al mateix per part del PSOE”, ha afirmat Ricardo Sixto.

Cal recordar que les obres van ser adjudicades al març de 2010 pel Govern de Zapatero a la UTE de Sacyr-Indra per a la construcció del que seria el futur centre penitenciari Llevant II i que comptaria amb una capacitat per a 1.194 interns, amb 1.008 cel·les distribuïdes en deu mòduls residencials, quatre polivalents i quatre de dones.

Congestió de Picassent

“Se suposava que aquest centre permetria descongestionar el de Picassent que, segons l’Associació Professional de Funcionaris de Presons, suporta en l’actualitat una ocupació de quasi el 200 per cent, afirmació que desmenteix el Govern central actual”, ha explicat Ricardo Sixto.

En concret, la resposta indica que no hi ha congestió a aquesta instal·lació de l’Horta Sud assegurant textualment que “té una capacitat per a 2.000 interns i a data del 7 d’agost el número d’interns arribava a 1.978. Com pot afirmar el Govern que no hi ha saturació amb aquestes xifres?”, s’ha preguntat el representant de la formació d’esquerres al Congrés, qui ha instat al Govern de Pedro Sánchez a reprendre aquestes obres i a la seua finalització el més aviat possible després de les múltiples aturades que ha patit. “Es tracta d’una inversió que, a més, ha donat i donarà treball als veïns i veïnes d’aquest municipi i no entenem la deixadesa a perllongar la conclusió d’aquest centre penitenciari que alleujarà la saturació de Picassent”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button