EUPV presenta una Proposició de Llei per a que els ajuntaments recuperen l’autonomia municipal per a instal•lar gasolineres en sòl comercial o industrial

Sixto: “És fonamental que tinguen eixa potestat per a decidir en quins terrenys es pot instal·lar una activitat qualificada i perillosa com és una estació de servei”

El diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha presentat davant la Cambra Baixa una Proposició de Llei per a modificar la Llei d’Hidrocarburs relativa a la recuperació de la autonomia municipal per a l’establiment d’instal·lacions de subministrament de combustible en sòl qualificat com d’ús comercial o industrial. “És necessari tornar als ajuntaments eixa potestat de decidir en quins terrenys es pot instal·lar una activitat qualificada i perillosa com és una estació de servei”, ha afirmat.

Ricardo Sixto ha presentat aquesta iniciativa arran d’una visita que va fer el passat mes a Alacant quan els regidors Miguel Àngel Pavón, de Guanyar Alacant a l’Ajuntament d’Alacant, i Antonio Puerto, tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Asp, li traslladaren la seua preocupació pel fet que la Llei General d’Hidrocarburs, aprovada pel govern de Mariano Rajoy, permitisca instal·lar una gasolinera en un terreny terciari impedint als ajuntaments que, en funció de la seua autonomia, pogueren regular quins usos estan permets i quins no en determinats àmbits.

Segons ha explicat el diputat valencià, “és precís que els ajuntaments recuperen les seues competències urbanístiques a l’hora d’autoritzar o no noves gasolineres i respondre així a les demandes veïnals i la necessitat d’ordenar de forma racional el territori, cosa que no s’està fent en aquestos moments”.

Així mateix, en la Proposició de Llei plantejada per Esquerra Unida del País Valencià es recull que les instal·lacions utilitzades per a l’exercici d’aquesta activitat hauran de complir amb els actes de control preceptius per a cada tipus d’instal·lació, així com complir amb la resta de la normativa vigent que en cada cas siga d’aplicació, en especial la referent a la protecció dels consumidors i els usuaris.

Per últim, la norma també parla que siguen les administracions autonòmiques, en  l’exercici de les seues competències, les que hauran de garantir que els actes de control que afecten a la implantació d’aquestes instal·lacions de subministrament de carburants al por menor, s’integren en un únic procediment i davant una única instància. “Esperem que un govern progressista com el del PSOE entenga la necessitat d’aquesta modificació i possibilite la seua aprovació”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button