EU-ALZIRA PRESENTA UNA MOCIÓ DE REBUIG DE L’AJUNTAMENT A LA DECISIÓ DEL TRIBUNAL SUPREM QUE CONTINUA BENEFICIANT LA BANCA

EU-Alzira ha presentat una moció de rebuig de l’Ajuntament a la inaudita decisió del Tribunal Suprem de Justícia que deixa sense efecte les sentències per a què siga la banca, i no la ciutadania, la que es faça càrrec dels impostos de la hipoteca.

Segons Ivan Martínez, portaveu del grup municipal d’EUPV en l’Ajuntament d’Alzira: «amb aquesta decisió, els jutges que la van prendre han tornat a deixar en entredit el sistema judicial i al mateix temps ha evidenciat com la legislació beneficia els més poderosos en l’Estat espanyol, el que suposa un altre descrèdit més en la crisi institucional que patim. Des de les administracions hem de mostrar la nostra desaprovació a la manera que les elits polítiques i econòmiques estan degradant la nostra democràcia.»

Segons I. Martínez: «cal recordar que el Tribunal Suprem va donar la raó a la demanda interposada per l’empresa pública de vivendes de Rivas Vaciamadrid, municipi governat per Izquierda Unida, que havien de ser els bancs els que havien de fer front a l’impost sobre Actes Jurídics Documentats i no les persones hipotecades. Després, va ser el mateix president del Tribunal Suprem, en menys de 24 hores, qui va decidir suspendre la sentència i sotmetre-la al ple de l’alt tribunal, una situació sense precedents; fins que finalment per un sol vot, decantat pel mateix president del contenciós-administratiu, va donar la raó a la banca. En totes aquestes setmanes, la campanya de pressió de les entitats financeres va ser brutal i va demostrar que pot alterar el sentit de les sentències».

Des d’EU demanem que des de les institucions públiques es mostre el rebuig a aquesta manera de procedir i la interpretació que ha fet el Tribunal Suprem, lesiva per a la majoria de la classe treballadora de l’Estat, i s’inste a un canvi legislatiu que evite tots els abusos que ha comés la banca, amb total impunitat en tots aquests anys i que a penes ha tornat ni una quarta part del rescat que férem tota la ciutadania del sistema bancari (60.000 milions d’euros). És necessari, a més a més, que el govern central camine cap a la creació d’una banca pública, evitant tornant a privatitzar Bankia, ara nacionalitzada, i altres mecanismes per a la participació pública en el sector financer, per evitar l’especulació i els abusos que ha comés el sector privat bancari.

Related Articles

Back to top button