EU presenta una moció per a acabar amb la precarietat dels joves investigadors

Reivindiquem el retorn dels investigadors algemesinencs a través de polítiques socials i econòmiques que garantisquen la continuïtat dels projectes d’I+D

Esquerra Unida d’Algemesí ha presentat una moció a l’Ajuntament per tal d’acabar amb la precarietat dels joves investigadors.

Per a la formació política “és absolutament urgent situar la recerca, el desenvolupament i la innovació com una prioritat política i social i això passa en primer terme per acabar amb la precarietat dels nostres joves investigadors que els impossibilita la continuïtat de projectes a llarg termini”.

La moció presenta fonamentalment dos mesures per a ser acordades amb la resta de forces polítiques del consistori. La primera s’enfoca en el marc d’actuació de l’Ajuntament d’Algemesí i consta de la realització d’un cens dels joves investigadors algemesinencs que han hagut d’emigrar per tal de continuar els seus projectes, contractes o beques de recerca en altres països. El cens serviria per a valorar l’impacte negatiu que té l’èxode investigador des d’un punt de vista social i econòmic i conscienciar a la població de la seua importància.

La segona mesura que presenta la moció és instar al govern central a que prenga les mesures necessàries per a combatre la precarietat dels joves investigadors, entesa com la falta de recursos, d’habitatge, d’oportunitats, d’accés a serveis i sortides en igualtat per a construir un projecte de vida en la seua condició de joves. I posar tot els mitjans a l’abast dels Ajuntaments i les Comunitat Autònomes per a frenar l’èxode i revertir la precarietat amb polítiques socials com les d’habitatge i econòmiques que plantegen un nou sistema productiu.

Related Articles

Back to top button