EUPV urgeix a la ciutadania a una mobilització massiva per a defensar la justícia i la democràcia davant el “xantatge i el segrest dels poders públics de l’Estat”

Pérez Garijo: “Una volta més la justícia espanyola dóna l’esquena al poble i opta per afavorir als més poderosos”

El responsable d’Estudis, Programa i Elaboració Política, Jaume Giner, la de comunicació, Aurora Mora, i l’adjunt a Organització de la formació d’esquerres, Luis Poveda, han participat aquest matí a la concentració convocada per la PAH davant la Ciutat de la Justícia de València contra la decisió del Tribunal Suprem sobre l’impost de les hipoteques. Per a Esquerra Unida del País Valencià, amb aquesta nova actuació del Suprem, la justícia perd la poca legitimitat que li quedava, malgrat els nombrosos jutges i funcionaris judicials que s’esforcen per aconseguir que l’administració de justícia siga un servei públic amb una mínima qualitat.

“Davant la situació de desprestigi en la qual queda la Justícia d’aquest país, i davant el xantatge inacceptable de la banca privada no ens queda una altra alternativa que eixir als carrers. Recolzarem, participarem i promourem mobilitzacions unitàries per a mostrar el nostre desacord davant el propi Tribunal Suprem”, ha afirmat la coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo.

Així mateix, com ja ha fet aquest matí el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, EUPV exigeix la “immediata dimissió del president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, així com la del president de la Sala Tercera del Contenciós-Administratiu, Luis Díez-Picazo, per la seua actuació “anòmala i irregular” en la crisi de les hipoteques.

Per a la màxima representant de la formació d’esquerres, “la justícia espanyola dóna l’esquena al poble i opta per afavorir als més poderosos, a aqueixa banca rescatada amb més de 60.000 milions d’euros de diners públics assolits amb els nostres impostos. És la mateixa banca privada que no para d’incrementar els seus beneficis i els milionaris salaris dels seus executius des que es va iniciar la gran estafa denominada ‘crisi’”.

Esquerra Unida del País Valencià denuncia que amb aquesta nova actuació del Suprem, la justícia perd la poca legitimitat que li quedava. “És així malgrat els nombrosos jutges i funcionaris judicials que s’esforcen per aconseguir que l’administració de justícia siga un servei públic amb una mínima qualitat. El Poder judicial ha traspassat totes les línies roges”, ha afegit Pérez Garijo, qui ha fet una crida a les valencianes i als valencians per a què isquen als carrers “davant el xantatge i el segrest dels poders públics de l’Estat per part de la banca privada i en defensa de la justícia i la democràcia”.

 

Related Articles

Back to top button