EUPV organitza una jornada a Brussel•les amb les associacions de víctimes de les fosses de Paterna

La coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, i l’eurodiputada de la formació d’esquerres, Marina Albiol, participen hui dimecres a Brussel·les en una jornada organitzada per Esquerra Unida junt a les delegacions de Podem i Compromís al parlament Europeu a la qual han estat convidades les associacions de les víctimes del franquisme de les fosses comunes de Paterna, dins les activitats del Grup de Memòria del Parlament Europeu.

Les associacions aprofitaran la seua estada a l’Eurocambra per lliurar una queixa a la Comissió de Peticions del Parlament, contra la impunitat judicial de què encara gaudeixen a l’Estat espanyol els responsables d’aquells afusellaments. En paraules de Marina Albiol, “una vegada més denunciem davant les institucions europees que a l’Estat espanyol no s’ha actuat contra els crims de lesa humanitat del franquisme i es nega a les víctimes accés a la veritat, la justícia i la reparació”.

Durant la jornada també tindrà lloc una reunió dels representants de les associacions amb diputats europeus de diferents grups parlamentaris que formen part del Grup de Memòria Democràtica, així com amb un responsable del programa de la Comissió Europea ‘Europa dels ciutadans’, que recolza explícitament les activitats que promoguen la reflexió sobre les causes dels règims totalitaris.

La coordinadora general d’EUPV i diputada de l’Àrea de Memòria Històrica de la Diputació de València Rosa Pérez subratlla que “fa unes setmanes ja vam estar a Brussel·les denunciant la impunitat que continuen tenint a l’Estat els responsables de la repressió franquista, tal i com ha denunciat la pròpia ONU reiteradament, i aquesta vegada hem volgut acompanyar a les associacions de víctimes de les fosses de Paterna perquè facen arribar la seua queixa al Parlament Europeu”.

Pérez recorda que la Diputació de València és l’única institució valenciana que té una àrea de gestió de Memòria Històrica, i reitera el seu compromís per a “ seguir treballant en tots els aspectes fins a aconseguir que es faça justícia, una aspiració que no pot seguir sent excepcional en una democràcia normal i que malauradament a l’Estat espanyol encara patim com una anomalia dels drets fonamentals de les persones, la qual cosa no poden seguir permetent les autoritats europees”.

La jornada a Brussel·les conclourà amb un acte públic en què es donarà a conèixer la situació tècnica i històrica de les fosses de Paterna per part de l’equip d’arqueòlegs i forenses que actuen al cementeri, sota iniciativa de la pròpia Àrea de Memòria de la Diputació de València; també es presentarà a conèixer el procés legal de la querella presentada a Argentina contra els responsables de la repressió franquista, i finalment els responsables de les associacions de familiars de víctimes donaran a conèixer el seu procés d’organització i lluita.

Related Articles

Back to top button