Alba Quesada i Amadeu Sanchis, candidats d’EUPV per a les Eleccions Europees

Esquerra Unida del País Valencià comptarà amb dos candidats a la llista de la coalició per a les Eleccions Europees que se celebraran el pròxim maig, coincidint amb les municipals i autonòmiques. Els noms són el d’Alba  Quesada i Amadeu Sanchis que formaran part de la precandidatura d’Izquierda Unida a la qual se sumaran les propostes de Podemos i les confluències fruit dels seus processos interns.

Cal destacar que aquest és el resultat d’una llista unitària a la qual no s’han presentat alternatives durant el període de presentació de propostes que va acabar el passat diumenge. A partir d’ara, s’inicia un procés de recollida d’avals posat en marxa per la Junta Electoral Federal per a aquesta candidatura encapçalada per Sira Abed Rego i Manu Pineda Marín i que finalitzarà el 27 de novembre.

Respecte a les següents dates dins del calendari per al procés electoral de les Eleccions Europees, cal assenyalar que les votacions online estaran obertes a militants i simpatitzants del 10 al 14 de desembre, i es podrà votar de forma presencial el dia 16 del mateix mes mentre que la proclamació està prevista per a l’endemà.

Pel que fa als candidats d’EUPV cal ressaltar que Alba Quesada és actualment responsable de Comunicació Interna dins de la Comissió Executiva de la formació i secretària del grup municipal d’Esquerra Unida a l’Ajuntament de Santa Pola, mentre que Amadeu Sanchis és assessor al grup Guanyant Torrent a l’Ajuntament d’aquest municipi de l’Horta Sud, responsable d’Alternatives Culturals d’IU i membre de la Comissió Col·legiada i de l’Assemblea Política i Social.

Quesada ha mostrat la seua satisfacció per anar en la llista d’Esquerra Unida. “És totalment necessari canviar les polítiques que estan desmantellant tot el que s’ha aconseguit i formar part de les vitals decisions que es prenguen a Europa”, ha declarat.

Per la seua banda, Sanchis ha afirmat que per al País Valencià “és molt important tindre presència en una candidatura europea perquè és el lloc en el qual podem continuar plantejant tots els problemes econòmics, d’infraestructures, etc. que la nostra comunitat pateix en el marc de l’Estat espanyol. Les i els valencians s’han de vore reflectides en una candidatura que recull al conjunt de les federacions de l’estat i de les seues problemàtiques, moltes d’elles semblants però altres amb unes particularitats concretes com, per exemple, el Corredor Cantàbric-Mediterrani en el cas del País Valencià”.

 

Related Articles

Back to top button