EUPV mostra la seua preocupació davant la incapacitat del Consell per a solucionar els problemes del lloguer

La formació que lidera Rosa Pérez Garijo acusa a Maria José Salvador de “falta de previsió i acció davant un cúmul de problemes relacionats amb el mercat del lloguer que ve arrossegant-se des d’anys arrere i al qual la Conselleria sempre arriba tard i malament”.

Esquerra Unida del País Valencià ha tornat a exigir mesures immediates i contundents per a frenar la bombolla del lloguer que viu la Comunitat Valenciana des de fa aproximadament 3 anys i les conseqüències de la qual pateixen les famílies amb cada vegada més intensitat.

El que va començar sent una considerable manca d’habitatges oferts dins del mercat privat del lloguer va passar ràpidament a convertir-se en un increment gradual però constant del preu per metre quadrat, aconseguint “preus inassolibles per a moltes famílies que, en el millor dels casos, segueixen ocupant llocs de treball els sous dels quals han augmentat en sintonia al preu del lloguer”.

Així ho explicava Rosa Pérez Garijo, coordinadora general d’EUPV, que aprofitava per a recordar-li a la consellera que “EUPV ve denunciant aquesta situació des de fa temps”. “No és un fenomen nou, és una tendència fàcilment recognoscible si es manté el mínim contacte amb el dia a dia de la gent normal de les nostres ciutats”.

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres “l’administració autonòmica ja ha arribat tard de facto a solucionar un problema i ara ha d’afanyar-se a solucionar les conseqüències del mateix, perquè la realitat és que milers de famílies ja estan sent expulsades”. “Què pensa fer el govern valencià amb aquestes famílies? Deixar-les sense cobertura després de patir un problema que va haver de ser atallat per la pròpia Conselleria?”, s’ha preguntat Pérez Garijo.

A més, des d’EUPV adverteixen que en aquest moment el preu mitjà d’una hipoteca és menor que el preu de lloguer del mateix immoble, per la qual cosa la situació és la ideal perquè diversos fons d’inversió i altres agents econòmics unflen encara més la bombolla del lloguer i troben en aquest sector el pròxim producte per a especular.

Mesures per a atallar la crisi

Finalment, la formació d’esquerres valenciana ha proposat mesures concretes per a atallar aquesta crisi, com són “la possibilitat de sancionar la possessió d’habitatges buits per part de grans tenidors, la fixació d’un preu màxim de lloguer per zones geogràfiques atenent a la renda mitjana i mínima o l’establiment d’incentius al lloguer amb ajudes als particulars amb habitatges en propietat, entre altres”.

En tot cas, des d’EUPV s’ha sol·licitat “acompanyar l’adopció d’aquestes mesures concretes amb una profunda revisió de la legislació vigent per a adaptar-la a la realitat social i econòmica del país”.

 

Related Articles

Back to top button