EUPV demana que no es permeta la celebració d’un acte ultradretà en un edifici del Ministeri de Defensa

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes al Ministeri de Defensa amb l’objectiu que el Govern explique els criteris d’ús i cessió dels edificis de la seua propietat al País Valencià, així com un llistat de les institucions o organitzacions que en els últims anys han utilitzat les mateixes i els motius. 

Sixto: “No es pot permetre que organitzacions d’extrema dreta facen ús d’edificis públics per a difondre un ideari antidemocràtic”

La celebració aquesta vesprada d’un acte en el Centre Cultural dels Exèrcits de València promogut per l’Associació ‘Juan Ignacio in Memoriam’ i ‘Círculo Doctrinal Ruiz de Alda’, ambdues de tall falangista, ha portat a Esquerra Unida del País Valencià a reclamar a la ministra de Defensa, Margarita Robles, explicacions respecte als criteris de cessió d’aquests immobles, propietat de l’Estat, a organitzacions de ultradretes amb caràcter clarament feixistes, xenòfob i que, a més, inciten a l’odi.

“Rebutgem absolutament aquesta cessió perquè ens sembla que aquest tipus d’organitzacions no han de tenir accés a les institucions públiques i molt menys a instal·lacions del Ministeri de Defensa. És més, rebutgem aquesta cessió independentment del tema que es tracte, perquè considerem molt perillós que se cedisquen instal·lacions de l’exèrcit per a difondre idees d’ultradretes en el nostre País”, ha declarat el diputat valencià.

Així mateix, Ricardo Sixto ha recordat que aquesta mateixa setmana el Parlament Europeu ha instat els estats membres de la Unió Europea “a prohibir de manera efectiva fundacions o associacions que exalten i glorifiquen el nazisme i el feixisme i a combatre les organitzacions que promouen el discurs de l’odi i la violència”.

A més, -ha insistit el representant d’EUPV en la Cambra baixa- “estem convençuts que el cas de l’acte d’avui no és un fet aïllat sinó que, desgraciadament, és molt més habitual del que creem, per açò, també demanem al Ministeri de Defensa un llistat de tots els actes que s’han celebrat en els últims anys en dependències públiques dependents d’aquest organisme, així com les entitats que ho han sol·licitat. “Davant la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments en instal·lacions privades no podem fer gens però el que ens sembla un despropòsit és que, a més, estiguen utilitzant espais públics per a enaltir valors que van en contra de l’estabilitat de la nostra democràcia”, ha conclòs Sixto.

Related Articles

Back to top button